LABIN

Natpis Tito vraćen na labinski Šoht, reakcije građana pomalo iznenađujuće 

| Autor: Branko BIOČIĆ
B. BIOČIĆ

B. BIOČIĆ


Obnova gradskog simbola, rudarskog šohta u Labinu postaje sve zanimljivija. Naime, o radovima na istom već se dosta pisalo i zaista su zapanjujući, ali ono što je još zanimljivije jedan je fenomen koji se proteklog vikenda dodatno naglasio nakon objave gradonačelnika Valtera Glavičića na svom službenom facebook profilu.

Objava je glasila „Tito se vraća!!“ uz dvije fotografije na kojima se vidi kako se upravo montiraju slova na vrh tornja. Radi se naravno o natpisu Tito koji je vraćen na mjesto s kojeg je skinut prilikom početka obnove tornja, odnosno njegovog vrha. Natpis Tito vraćen je na vrh, potpuno obnovljen u sklopu projekta obnove rudarskog šohta za koji je Grad Labin osigurao sredstva putem Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu nešto većem od 2,4 milijuna kuna.

Veliki i zahtjevni projekt obnove zanimljiv je i iz razloga što je Grad Labin prvi put nositelj jednog ovako većeg međunarodnog projekta. Radovi su pri kraju, u tijeku su najzahtjevniji radovi na obnovi temelja šohta i poduporne konstrukcije, no ništa nije probudilo interes javnosti kao vraćanje slova na njegov vrh. Zanimljive su pozitivne reakcije javnosti, odnosno bolje rečeno, izostanak ikakvih negativnih komentara na vraćanje natpisa. 

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum