Dok je bio gradonačelnik buzeta

NAKON PET GODINA SVE IZNOVA Vrhovni sud poništio presudu kojom je Valter Flego bio oslobođen optužbe da je sebi i suradnicima protuzakonito podigao plaću. Flego: "Iznenađen sam"

| Autor: Milan PAVLOVIĆ

Vrhovni sud Republike Hrvatske poništio je danas presudu Županijskog suda u Rijeci kojom je IDS-ov zastupnik u Europskom parlamentu Valter Flego oslobođen optužbe za zloporabu položaja i pribavljanje imovinske koristi u razdoblju dok je obnašao dužnost gradonačelnika Buzeta, te je taj predmet vratio na početak. 

Flegu u tom predmetu USKOK tereti da je u razdoblju dok je obnašao dužnost gradonačelnika Buzeta povećao plaću sebi i svojim suradnicima, a na što prema zakonu nije imao pravo. Time je navodno oštetio gradski proračun za više od 539.000 kuna. Prema obrazloženju oslobađajuće presude Županijskog suda u Rijeci koja je donesena u veljači 2015. godine, optužba nije uspjela dokazati da je Flego iskoristio položaj u namjeri da sebi i suradnicima pribavi protupravnu korist, već je vjerovao svojim stručnim službama koje su prekršile zakon. 

Tužitelj USKOK-a nije bio zadovoljan oslobađajućom presudom, te je najavio žalbu Vrhovnom sudu, a taj sud je nakon više od pet godina donio odluku da se zbog pogrešno utvrđenog stanja ta presuda poništava, a suđenje vraća na početak.

Iz kabineta IDS-ovog eurozastupnika poručili su da su iznenađeni takvom odlukom Vrhovnog suda, a iznenađen je i sam Flego.

-Iznenađen sam takvom odlukom. Znam da nisam kriv, što je uostalom Županijski sud i utvrdio. Konzultirat ću se s odvjetnicima pa ćemo vidjeti koji su nam daljnji koraci, rekao je.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum