današnje brojke

NAJNOVIJI PODACI ISTARSKOG STOŽERA I danas u Istri velik broj novooboljelih. Kozlevac pozvao građane na odgovornost

| Autor: Glas Istre, Hina
(snimio Duško Marušić Čiči)

(snimio Duško Marušić Čiči)


Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 329 uzoraka briseva na COVID-19. Potvrđeno je 47 novozaraženih osoba s područja županije.

Kod 33 osobe radi se epidemiološki o uvezenim slučajevima (Rijeka (27), Zagreb (2), Republika Slovenija (3), Republika Italija (1)). Za 7 osoba radi se o dolasku iz mjera samoizolacije, ili o bliskom kontaktu s već poznatom pozitivnom osobom, a u 7 slučaja je u tijeku epidemiološka obrada.

Izliječeno je 7 osoba.

Trenutno je 211 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije je 606 osoba.

"Koronu možemo suzbiti isključivo odgovornošću pojedinca. Moramo pokazati odgovornost prema sebi i drugima i zato apeliram na sve građane da vode računa o distanci, osobnoj higijeni uz obavezno nošenje zaštinih maskica", poručio je načelnik Kozlevac.

 Napominje  kako nove mjere Nacionalnog stožera civilne zaštite koje će se uvesti od ponedjeljka, u Istri su zapravo već na snazi.

  Apelirao je i na mlade sportaše u Istri da vode računa o svom ponašanju nakon utakmica i drugih sportskih natjecanja jer je primjetno njihovo okupljanje na raznim slavljima. Upravo iz tog razloga, naveo je on, u problemima zbog zaraze koronavrusa su trenutno nogometni klubovi iz Labina, Potpićna i Rapca.   

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of