posjetili smo

FOTO / NA PROZORU U VODNJANU prodaje se brza, ali zdrava hrana, koja je sve popularnija

Mirzo Malkoč Kizo i njegova sestra Elma Kršćo fokusirani su na domaću proizvodnju, pa je tako veći dio sastojaka od lokalnih OPG-ova, a sami proizvode falafel, raznovrsna peciva, tijesto za pizzu i brojne umake. Uz vegetarijanske, u ponudi trenutno imaju i dvije veganske pizze, od kojih je najveće iznenađenje pizza s domaće pripremljenim falafelom. Nju je Kizo sam osmislio i odlučio ubaciti u jelovnik, na što je iznimno ponosan

| Autor: Doria MOHOROVIĆ


- Fresh Cucina je zamišljena kao platforma za vegane, vegetarijance i osobe koje imaju ograničenja u prehrani i ne konzumiraju gluten free proizvode. Kod nas imaju dosta veliku ponudu, koja općenito nedostaje na ovom području. Smatramo da je to budućnost, dvadesetak posto lokalaca se i počelo prebacivati na takvu hranu. I sam ju volim konzumirati iako nisam vegan, započinje priču Mirzo Malkoč Kizo, vlasnik street fooda Fresh Cucina, smještenog u pitoresknoj Trgovačkoj ulici u Vodnjanu. Tu svakodnevno marenda velik broj Vodnjanaca, a na prozorčiću njihovog lokala često se pojavljuju i turisti.

U poslovnu priču sa street foodom upustio se zajedno sa sestrom Elmom Kršćo prije dvije godine, u jeku epidemije. Na to ih je, naime, nagnalo višegodišnje iskustvo u obavljaju istih ili sličnih djelatnosti, kao i nekoliko godina međunarodnog iskustva. Odlučili su, kako ističu, otvoriti lokal brze hrane upravo u Vodnjanu, gdje i žive, kako bi poboljšali gastro ponudu na tom području. S prostorom im je, ističu, pomogao i Grad Vodnjan.

- Znamo da bi nam Pula bila profitabilnija, ali htjeli smo imati lokal baš ovdje. Bilo je jako komplicirano započeti s poslom, posebice jer je to bilo u vrijeme početka pandemije. To je bio i taj moment kad je Grad ponudio da pokušamo oživjeti starogradsku jezgru Vodnjana, priča nam Mirzo dok u kuhinji u pomoć uskače svojoj sestri Elmi.

Kako ističe, fokusirani su na domaću proizvodnju, pa je tako veći dio sastojaka od lokalnih OPG-ova, a sami proizvode falafel, raznovrsna peciva, tijesto za pizzu i brojne umake. Uz vegetarijanske, u ponudi trenutno imaju i dvije veganske pizze, od kojih je najveće iznenađenje pizza s domaće pripremljenim falafelom. Nju je, naime, vlasnik sam osmislio i odlučio ubaciti u jelovnik, na što je iznimno ponosan. Sastoji se od šalše, falafela, raznog povrća s roštilja, orašastih plodova, a na vrh se, nakon pečenja, dodaju i cherry rajčice te ulje od buče i sezama.

- Falafel sami proizvodimo i certificiramo ga kao gluten free i veganski. Planiramo ga doraditi i ponuditi na veleprodaju. Pljeskavicu od 120 grama falafela poslužujemo i u vegan burgeru, za koji si gost bira dodatke. Sami radimo i BBQ umak, a često napravimo i umak od soje i bilja, kaže ugostitelj.

U sklopu njihova street fooda imaju i svoj pekarski pogon, Bakery House. U njemu stvaraju ono što ih čini drugačijima od ostalih - autentična peciva i tijesta za pizzu.

- Imao sam ideju da pokušamo povezati pekaru s modernom i brzom prehranom. Želimo ljudima ponuditi nešto malo drugačije. Za početak smo išli na autentične proizvode iz našeg pekarskog pogona, kaže Malkoč.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum