grad „domaćin“

NA POZIV HRVATSKOG KONZULATA: Poreč će se predstaviti u Münchenu

| Autor: Glas Istre
Sa sastanka

Sa sastanka


Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić susreo se s generalnim hrvatskim konzulom u Münchenu Vladimirom Duvnjakom na temu predstavljanja Poreča na diplomatskom prijemu u Bavarskoj povodom tradicionalnog obilježavanja Dana državnosti, na kojem će sudjelovati diplomatski predstavnici veleposlanstva stranih država, njemačkim gospodarstvenicima, djelatnicima iz kulture i medija.

Kako je dogovoreno, Poreč će biti grad „domaćin“, koji će tijekom tog događanja predstaviti turističku ponudu grada kao i mnogobrojne istarske delicije, i to kao pobratim njemačkog grada Poinga s kojim je Poreč prije još 2013. godine potpisao Sporazum o suradnji i uspostavi prijateljskih odnosa. Upravo je proslava Dana državnosti dobra prilika da se da poticaj prijateljstvu između Poreča i Poinga, ali i da pružimo priliku Poreču da se predstavi u Njemačkoj, kao jednom od svojih glavnih emitivnih tržišta.

Gradonačelnik se zahvalio generalnom konzulu na pozivu, napomenuvši kako će se Poreč potruditi da se predstavi u najboljem mogućem svjetlu. Tradicionalno se Poreč predstavlja i u svojim drugim gradovima prijateljima, kojih ima po cijeloj Europi, ali veza s Bavarskom odakle nam dolazi veliki broj turista posebno nam je draga.

Dodajmo i kako se gradonačelnik prilikom kratkog boravka susreo i s gradonačelnikom Poinga Thomasom Starkom, te bivšim gradonačelnikom Albertom Hingerlom te predstavnicima hrvatskog iseljeništva.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum