PODIZANJE PULSKE TURISTIČKE PONUDE

Na Lungomareu počelo postavljanje pametnih klupa


Na Lungomareu su započele pripreme za realizaciju projekta "Pametna ruta 308" koji su sebi sadrži postavljanje nadstrešnica sa solarnim napajanjem i stalaka za bicikle te "pametnih klupa" a radove izvode djelatnici tvrtke Vintijan. Cilj je, kako je već istaknula gradska uprava, odnosno gradonačelnik Boris Miletić, povezati centar grada s okolnim pulskim prirodnim atrakcijama poput šuma i obala.

Odabrane kvalitetne lokacije

Za sada je riječ tek o pripremnim radnjama na Lungomareu, gdje će se postaviti pametne klupe i stalci za bicikle. Ubuduće bit će obuhvaćene i lokacije na Valkanama, "školskom" i Valsalinama te Zlatnim stijenama i Stoji, kao i lokacija na štinjanskoj Placi, gdje pripremni radovi nisu potrebni te će se, kada dođe vrijeme, samo montirati pametna klupa.

- Namjera je kroz unaprjeđenje cikloturističke infrastrukture na atraktivnim lokacijama dodatno podići cjelokupnu pulsku turističku ponudu. Već se Pula afirmirala kao kvalitetna i poželjna turistička destinacija, a to se zasigurno postiglo i kroz strateško usmjerenje u "zeleni" razvoj grada. Upravo se iz tog razloga razvoj cikloturističke infrastrukture pokazao kao logičan slijed onoga što dugoročno želimo razvijati i održavati u našem gradu, ističu iz gradske uprave.

Biciklistička ruta, nazvana "Pametnom rutom 308" povezat će centar grada s okolnim prirodno očuvanim krajolicima, šumom i obalom te će se nadovezati na sustav biciklističkih ruta, koji se širi na okolna mjesta. Kako pojašnjavaju iz gradske uprave, na biciklističkoj ruti postavit će se ukupno tri pametne klupe i tri nadstrešnice sa solarnim napajanjem punjača za mobilne uređaje i stanicama za punjenje električnih bicikli koja imaju ugrađen combo priključak s različitim jackovima za razne vrste električnih bicikla te nosačima za bicikle.

Pri odabiru lokacija za odmorišta izdvojilo se punktove prirodne ljepote i velike fluktuacije biciklista, kao i neposredna blizina kulturnog sadržaja. Želi se doprinijeti očuvanju prirode i stvoriti pretpostavke za zdrav način života. Iz gradske uprave zaključuju da je cilj projekta unaprjeđenje kvalitete sadržaja turističkog proizvoda ulaganjem u inovativnu infrastrukturu, povezivanje prirodnih i kulturnih resursa u neposredan doživljaj, kao i povećanje zadovoljstva svih posjetitelja. (G. ROJNIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum