PAZIN Izmjene statuta OŠ Vladimira Nazora otvorile staru aferu

Može li svojevremeno osumnjičeni Šipraka biti u Školskom odboru?

Dragan Šipraka M. PILAT

Dragan Šipraka M. PILAT


Protiv jedne osobe koju ste nabrojili pokrenut je kazneni postupak i to još 2017. godine, a ta je osoba još danas član Školskog odbora, kazala je Jašić * Službenih informacija o tome što vi govorite u gradskoj upravi mi nemamo, ali opet ćemo cijelu stvar razmotriti i postupiti u skladu sa zakonom, zaključio je gradonačelnik Krulčić

Na dnevnom redu preksinoćnje sjednice pazinskog Gradskog vijeća našle su se izmjene statuta Osnovne škole Vladimira Nazora Pazin u koje se krenulo zbog usklađivanja s novim zakonskim odredbama. Međutim, pitanja vijećnice Suzane Jašić (SDP) dovela su do poduže rasprave, a na koncu i prihvaćanja njenih prijedloga.

Uz niz primjedbi koje su se odnosile na članke koji reguliraju javnost rada Školskog odbora, Jašić je ustvrdila da predloženi statut nije u skladu sa Zakonom o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi koji navodi da: "Član školskog odbora ne može biti osoba koja je pravomoćno osuđena, odnosno protiv koje je pokrenut kazneni postupak za neko od kaznenih djela iz članka 106., st. 1 i 2.".

Dio koji nije stajao u prijedlogu statuta odnosio se na osobu "protiv koje je pokrenut kazneni postupak za neko od kaznenih djela". S obzirom da nisu objavljena na web stranici škole, Jašić je zatražila imena članova Školskog odbora i dobila ih: Ivan Štefanić (predsjednik), Darko Šuman, Krešo Šenjug (predstavnici škole), Veljko Grković, Tamara Lakoseljac, Dragan Šipraka (predstavnici Grada) i Tijana Vadinof Đurić (predstavnica roditelja).

- Protiv jedne osobe koju ste nabrojili pokrenut je kazneni postupak i to još 2017. godine, a ta je osoba još danas član Školskog odbora, kazala je Jašić i ustvrdila da škola i Grad time krše zakon te da je ta osoba imenovana od strane gradonačelnika.

- Službenih informacija o tome što vi govorite u gradskoj upravi mi nemamo, možemo li govoriti o tome što piše u medijima... Ali opet ćemo cijelu stvar razmotriti i postupiti u skladu sa zakonom, zaključio je gradonačelnik Krulčić i predložio da se najproblematičniji članak statuta dopuni dodatkom iz zakona, a statut sada prihvati zbog zakonskog roka za njegovo usvajanje koji ističe 4. veljače. Također da se u roku od 90 dana statut ponovo redigira u skladu s ostalim iznesenim primjedbama, što su svi vijećnici prihvatili. (Anđelo DAGOSTIN)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater