NOVA VELIKA INVESTICIJA u balama

FOTO I VIDEO / Pogledajte ovo! Mon Perin za 5 milijuna eura u Paleo parku gradi bazenski i kongresni kompleks koji sjajno izgleda

| Autor: Robert FRANK


Nakon što je baljanski Mon Perin prije desetak dana javnosti predstavio ambiciozan projekt pod nazivom "New Vallis", koji podrazumijeva gradnju stotinjak stanova u Balama, od kojih bi veći dio trebao biti po maksimalno prihvatljivim cijenama četvornog metra, s ciljem demografske obnova Bala kroz naseljavanje novih stanovnika, prvi čovjek Mon Perina i njegova menadžment tvrtke Terra Vallis Plinio Cuccurin, na Skupštini tog Društva upravo predstavlja novu investiciju kojoj je cilj da se u istoimenom kampu stvore uvjeti za cjelogodišnje poslovanje.

Radi se, naime, o proširenju postojećeg Paleo parka s gradnjom kombiniranog, otvoreno-zatvorenog bazenskog kompleksa, s toplo-hladnom vodom i pratećim wellness centrom.

Gradnja kompleksa, za koji je ishodovana građevinska dozvola, počinje već u listopadu ove godine, a završetak i otvaranje su planirani za rujan slijedeće. Investicija, u okviru koje će na planiranih 1800 četvornih metara biti i višenamjenska kongresna dvorana za eventa i vjenčanja, kreće se između 4 i 5 milijuna eura. Cjelogodišnje poslovanje tog kompleksa omogućit će i postavljanje glamping vila osposobljenih za prihvat gostiju i u zimski mjesecima.

U taj posao maksimalno će se angažirati Terra Vallis, menadžment kompanija koja upravlja Mon Perinom i vodi sve njegove investicije. Novoizgrađeni bazenski kompleks bit će dio kampa Mon Perin čija je vrijednost s početnih 12 milijuna kuna u međuvremenu narasla na 450 milijuna kuna, vrijednost dionice je povećana 4 puta, u kamp je uloženo više od 200 milijuna kuna, broj noćenja je veći za više od 5 puta, dok se sredstvima Mon Perina i njegovom djelatnošću proračun turističke zajednice Bala puni s preko 90 posto.

U ljetnim mjesecima kamp zapošljava više od 150 radnika, dividenda se isplaćuje redovno tese novcem ostvarenim kroz taj sustav sufinancira program besplatnog vrtića, rođenja djeteta, besplatnog toplog obroka te rad udruge umirovljenika.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter