NAJNOVIJEMUKE PO TURIZMU

MJEŠTANI MEDULINA OGORČENI Ugostitelj neovlašteno raširio suncobrane i stolove po pješačkoj zoni

(Arhiva/N. LAZAREVIĆ)

Zatečeno je uredno stanje, međutim, očito je da nepravilnosti nastaju u večernjim satima kad vlasnik objekta neovlašteno zauzima javnu površinu dodavanjem novih sjedećih kapaciteta i reklamnih oznaka, što će dodatnim nadzorom biti provjereno, napominju iz Općine Medulin

Vrh je turističke sezone, a u najturističkijoj hrvatskoj općini, gdje broj stanovnika ovih dana raste pet i pol puta, pojedinim su mještanima zasmetale reklame koje su ugostitelji postavili na javnim površinama. U anonimnom pismu poslanom redakciji, iz kojeg nije razvidno radi li se o "mještanima Medulina" ili o poslovnoj konkurenciji, navodi se da "pravila nisu ista za sve ugostitelje" jer se jednima navodno tolerira da rašire suncobrane i stolove po cijeloj širini pješačke staze, odnosno ceste koja vodi prema centru.

Autoru pisma smeta i povlačenje gostiju za rukav, postavljanje reklama ispred spomenika Ivanu Cukonu, te posluživanje gostiju ispod nadstrešnice koju je navodno jedan ugostitelj bespravno podigao i zapravo je cijelo pismo usmjereno protiv vlasnika soba i bistroa Laura u središtu Medulina.

- Obilazeći crkvu svete Agneze i crkvicu u centru, posjetitelji i turisti nailaze na prepreke koje ih ometaju u nesmetanom prolazu. Mještani se prilikom odlaska u poštu i Općinu također provlače između inventara nečijeg "dnevnog boravka" jer je bahatim pojedincima sve dopušteno i njihovoj samovolji nitko ne staje na kraj. Svakodnevno i djelatnici Općine prolaze istim putem do svojih radnih mjesta, a ništa se ne poduzima. Ovakvo ponašanje u prostoru, nepoštivanje reda i zakona, slika je koju turisti i posjetitelji nose kao reklamu za svaku sljedeću turističku sezonu, stoji u pismu.

Autori navodi da je pismo poslano i na općinsku adresu, a od općinara se traži da poduzmu mjere prema prekršitelju. (M. VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike