ODLUKA KOORDINACIJE

MJERE REDUKCIJE PITKE VODE U ISTRI OSTAJU NA SNAZI

| Autor: Glas Istre
(Snimio Dejan Štifanić)

(Snimio Dejan Štifanić)


U sjedištu Istarske županije, u Puli, danas je održana redovna tjedna sjednica Koordinacijskog tijela za praćenje stanja vodoopskrbe u Istarskoj županiji u 2022. godini.

Na sjednici su članovi Koordinacijskog tijela, kojim predsjeda istarski župan Boris Miletić, raspravljali o učincima mjera redukcije pitke vode I. stupnja na vodoopskrbnom području Istarske županije i daljnjim aktivnostima. Zaključeno je kako se, bez obzira na mjere redukcije koje daju mjerljive rezultate i napore vodovodnih društava u Istarskoj županiji da se osposobe drugi izvori pitke vode, hidrološka situacija u Istri nije poboljšala te se niti ne očekuje u nadolazećim danima. S obzirom na boravak velik broja osoba na području Istarske županije kojima je nužno osigurati pitku vodu, mjere redukcije korištenja pitke vode I. stupnja i dalje ostaju na snazi.

U narednom razdoblju razmotrit će se načini na koje bi se pomoglo onim autopraonicama koje za svoj rad koriste isključivo pitku vodu i nisu imale druge mogućnosti opskrbe tehničkom vodom te nisu mogle obavljati svoju djelatnost od stupanja na snagu predmetnih mjera dana 18. srpnja 2022. godine.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of