SKUP STRUČNIH SURADNIKA U VRTIĆIMA, OSNOVNIM I SREDNJIM ŠKOLAMA

MEĐUNARODNA KONFERENCIJA: Škole i u online nastavi mogu biti izvor kreativnosti i dobre prakse

| Autor: Glas Istre
S online konferencije "Stručni suradnici u online okruženju"

S online konferencije "Stručni suradnici u online okruženju"


Krajem travnja održala se međunarodna online konferencija za stručne suradnike u vrtićima, osnovnim i srednjim školama pod nazivom "Stručni suradnici u online okruženju".

Konferenciju su organizirali pedagoginja savjetnica Aleksandra Dužević iz Škole likovnih umjetnosti iz Splita, Alen Hasikić, pedagog iz Osnovne škole Joakima Rakovca iz Svetog Lovreča i psihologica i mentorica Elvira Vučković iz Osnovne škole Petra Zoranića u Ninu, Osnovne škole Jurja Barakovića te Osnovne škole Privlaka.

Tijekom dva dana izloženo je 18 tema iz područja odgoja i obrazovanja. Predstavili su se izlagači iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine, te su sudjelovali stručni suradnici svih profila: pedagozi, psiholozi, knjižničari, edukacijski rehabilitatori te socijalni pedagozi i profesori, iz vrtića, osnovnih i srednjih škola,

Na konferenciji su prezentirana razna istraživanja, te prikazani primjeri dobre prakse u vrijeme pandemije. Konferencija je uvelike pomogla svima da uvide razne situacije s kojima se stručni suradnici susreću, kao i potencijalna rješenja. Stručni suradnici zaključili su da uspješno odgovaraju na ovo izazovno vrijeme, te da škole i u online nastavi mogu biti izvor kreativnosti i dobre prakse.

Važno je istaknuti da su na konferenciji sudjelovali i stručni suradnici i profesori iz Istarske županije, što aktivnim izlaganjem, što samim praćenjem konferencije.

Stručna suradnica knjižničarka Majda Milevoj Klapčić i profesorica Gabrijela Dundara iz Srednje škole Mate Blažine predstavile su zanimljiv projekt "Ekonomisti u knjižnici". Ovo je samo jedan od mnogih projekata po kojima je Srednja škola Mate Blažine u Labinu poznata.

Ana Koroman Runko, psihologinja i Gordana Pajca Grbin, edukacijski rehabilitator iz Dječjeg vrtića Pula predstavile su projekt "Što se u vrtiću radi?". Riječ je o projektu koji donosi primjer dobre prakse o načinu funkcioniranja predškolske ustanove u pandemijsko vrijeme.

Alen Hasikić, organizator i aktivni izlagač na konferenciji zaključio je konferenciju predavanjem o kategorijama generacija, odnosno od Baby Boomersa do Alpha generacije.

Prema evaluaciji konferencije, može se zaključiti da je konferencija bila iznimno uspješna, a organizatori konferencije nadaju se sljedeće godine okupiti još veći broj stručnih suradnika i svih djelatnika iz odgoja i obrazovanja željnih razmjene dobre prakse.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater