NAJNOVIJE


DAN OTVORENIH VRATA OPĆINSKOG RADIJA

Medulin fm preselio iz Pule na Placu


Ekipa općinskog radija Medulin fm jučer se i službeno predstavila javnosti u svom studiju u 3mc-u u središtu Medulina, iako je radio na Placu preselio iz Pule još 8. svibnja. U povodu obilježavanja Dana i 25. obljetnice Općine Medulin, danas je radio, koji emitira program na frekvenciji od 95 Mhz, od 14 do 19 sati bio otvoren i za građane koji su mogli obići mali studio i redakciju.

Damir Demarin, zamjenik medulinskog načelnika, uvodno je kazao da se nije ni usudio sanjati da će Općina utemeljiti vlastitu radio postaju.

- Veseli me oživljavanje medulinske place. Turizam je na rivi, a svaka iskrica dobrote i pozitive dobrodošla je na Placi. Političko vodstvo, stručne službe i sve općinske ustanove šalju valove pozitive našim mještanima, rekao je Demarin.

Maja Bizjak, glavna urednica i predsjednica Uprave društva Medulinska rivijera koja upravlja radijom, kazala je da su u Medulinu puno bolji uvjeti rada nego u Puli, gdje su bili smješteni u podrumskoj Urbisovoj zgradi. Inventar je Općinu stajao sto tisuća, dok je Medulinska rivijera investirala 350 tisuća kuna u suvremenu opremu.

- Radio nije slučajno na Placi. Tu je da bismo bili bliži građanima, te bolje i lakše osluškivali njihove želje i potrebe. U prva tri mjeseca smo učili i uhodavali se, a sad smo sazreli, rekla je Bizjak. Najavila je ljetnu programsku shemu u razdoblju od 15. lipnja do 15. rujna kad će se program emitirati dulje, do 21 sat. Osim standardnih emisija, poput radio butige Ki čapa, čapa, Drito s place i Teme dana, ljeti će se triput dnevno - u 14.30, 16.30 i 18.30 sati, na hrvatskom, talijanskom, engleskom i njemačkom - emitirati Turistički navigator, info prilog o događanjima na rivijeri. Uvodi se i Ljetni val, emisija koja će se baviti ležernim temama.

Diana Kiršić Rosanda, članica Uprave Medulinske rivijere, govorila je o projektu oživljavanja bivšeg kamenoloma Cave Romane, u kojem je lani održana scenska kantata Carla Orffa Carmina Burana. Najavila je bogat program Medulinskog ljeta koji počinje 21. lipnja u Vinkuranu nastupom Željka Bebeka.

Uz nadahnut govor, nove radijske prostorije blagoslovio je župnik Antun Močibob, koji je na ovotjednoj svečanoj sjednici Općinskog vijeća proglašen počasnim građaninom ove općine.

U novinarsko-uredničkoj ekipi radija su Jelena Vitasović, Marko Percan, Nina Žufić, Nina Žgomba, Darko Privrat i Kristijan Siladić. Iako prije svega obrađuju lokalne teme, s obzirom na širu dostupnost, nude i sadržaje s cijele Puljštine.

Medulin fm njeguje kulturno-povijesnu baštinu, tradiciju i narječje medulinskog kraja, a uz ljetne turističke sadržaje, novinarska ekipa kreira emisije posvećene gospodarstvu, turizmu, kulturi, nacionalnim manjinama, zdravlju i modi. (M. VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ)

 


Podijeli: Facebook Twiter