MEDULIN

MEDULIN ĆE POSTROŽITI "PRAVILA IGRE" U želji da taj dio Istre postane destinacija s četiri zvjezdice

| Autor: Patricija SOFTIĆ

Želimo uvesti jednu lijepu unificiranost i maknuti sadašnje šarenilo i nered kako bi Medulin i vizualno bio prepoznatljiv. Moram naglasiti da smo dobili dopuštenje svih nadležnih institucija te će sadašnje dvije autobusne stanice na početku pješačke zone biti izmještene s primjerenim zaustavnim trakama kod Inine benzinske, rekao je pročelnik Goran Peruško

 

Brojni ugostitelji i trgovci odazvali su se jučer pozivu Općine Medulin da prisustvuju svojevrsnom informativnom sastanku u medulinskom multimedijalnom centru u povodu nadolazeće turističke sezone. Kako je istaknuo načelnik Buić, sastanak je sazvan isto kao i lani iz želje da se i ove sezone ostvari maksimalna suradnja između javnog i privatnog sektora. Takvo što je neophodno, istaknuo je Buić, ako žele da općina Medulin i dalje bude najturističkija općina u Hrvatskoj po broju noćenja i četvrta najposjećenija destinacija u državi, prema podacima TZ-a.

Dobra organizacija

Upravo stoga da bi sve funkcioniralo kako treba u turističkoj sezoni, kada je u Medulinu višestruko veći broj ljudi, ozbiljnost pristupa organizaciji turističke sezone mora biti na visokom nivou.

- Osim toga, naši gosti se moraju osjećati sigurno i moraju vidjeti da je sustav organiziran i funkcionalan. Mogu vas pohvaliti da je zaista prošlo ljeto situacija u Medulinu, a pogotovo na medulinskoj rivi, bila jako dobra, definitivno bolja nego preklani, što znači da je i tadašnji sastanak koji smo održali s vama urodio plodom. Ove godine želimo napraviti još jedan mali iskorak kako bi svi zajedno bili zadovoljni, rekao je Buić.

U raspravi su sudjelovali predstavnica Državnog inspektorata Vesna Boljunčić koja je dala informacije o nekim promjenama u organizaciji inspektorata koje su stupile na snagu 1. travnja ove godine, načelnik Policijske postaje Pula Vjekoslav Vukšić, potom Mirko Gruber kao predstavnik Lučke kapetanije koja vodi računa o pomorskom dobru i koncesijskim odobrenjima, direktor Crnog vjetra Aleksandar Hinić, novi direktor medulinskog TZ-a Enco Crnoborij te općinski pročelnici i komunalni redari kao i direktor komunalnog poduzeća Buža Aleksander Vojak.

- Svi smo mi tu da vam predstavimo svoje odluke i nadležnosti koje bi trebale doprinijeti kvaliteti i profesionalnosti usluga koje se pružaju gostima kako bi svi zajedno bili zadovoljniji, rekao je Buić.

Inspektori kreću u kontrole

Tako je, primjerice, Vjekoslav Vukšić zamolio prisutne da budu korektni i da se pridržavaju općinskih odluka o radnom vremenu i dozvoljenoj razini buke. Stanje javnog reda i mira na području općine Medulin, istaknuo je, u odnosu na prethodne godine je puno bolje, prekršaji i kaznena djela su u padu, i nema nikakvih negativnih događaja koji bi narušavali osjećaj sigurnosti gostiju i stanovništva na području općine, što je, istaknuo je Vukšić. Vesna Boljunčić je podsjetila da je od 1. travnja započeo s radom ponovno objedinjeni Državni inspektorat i donio je velike promjene.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini