RASPRAVA

MARIN LEROTIĆ: "Nikad nisam mislio ulaziti u ovakve prepirke, ali na Istru i naše ljude ne dam!" Saznajemo što je to rekao Miro Bulj da ga je toliko naljutio

| Autor: Ivor BALEN
Marin Lerotić (snimio M. MIJOŠEK)

Marin Lerotić (snimio M. MIJOŠEK)


Pomalo u sjeni korone i ostalih aktualnosti ostao je saborski sukob između Mostovog Mira Bulja i IDS-ovca Marina Lerotića, o kojem je Lerotić naknadno na Facebooku napisao: "Nevjerojatno je što se sve može čuti za saborskom govornicom. Nikad nisam mislio ulaziti u ovakve prepirke, ali na Istru i naše ljude ne dam".

Što je to rekao Miro Bulj da je tako naljutio Lerotića? Otprilike, Bulj je prilikom rasprave o proračunu rekao da "u Istru odlazi najviše novca" i da je to zato što je IDS "podržavao SDP, a sada potajno podržava HDZ".

Lerotić je u sabornici na to odgovorio: "Mi s njima (HDZ-om, op. a.) nikad nismo i nikada nećemo ići, a vi ste ih dva puta dovodili na vlast. A kad se govori o tome da se kod nas najviše ulaže, pa mi svake godine u proračun uplatimo milijardu kuna više nego što se vrati. Ako je netko solidaran, onda su to građani Istre".

U kratkom razgovoru za Glas Istre Lerotić je dodao da su jedini državni projekti u Istri izgradnja Opće bolnice Pula i Istarskog ipsilona.

"A i u financiranju tih projekata sudjeluju Istrijani. Kod OB Pula to je 25 posto koliko financiraju gradovi, općine i Županija, a kod Ipsilona to je financiranje svih onih koji plaćaju cestarinu, a to su u najvećoj mjeri domaći stanovnici i njihovi turisti", rekao je Lerotić, dodavši da izgradnja nove bolnice u najrazvijenijoj regiji u 2020. godini i nije nešto čime bi se trebalo hvaliti.

"Predložili smo 39 amandmana od čega je prihvaćen samo jedan, zgrada policije u Poreču koja je ionako državna imovina. Podnijeli smo amandmane vrijedne milijardu kuna, a dobili smo 10 milijuna za tu zgradu", kaže Lerotić, dodavši da Bulj konstantno iznosi laži.

"To su jeftini politički ispadi, najčešće bazirani na neistinama", rekao je Lerotić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of