MEDULIN

MALIN PONOVNO ZAVRTIO SVOJA JEDRA: Festival koji je spojio tradiciju, povijest i zabavu

| Autor: Glas Istre


Program je započeo razgledavanjem vjetrenjače, izgrađene 1872. godine, u kojoj se nekad proizvodilo brašno za Medulin i okolicu. Prezentacija mljevenja žita oduševila je posebno one najmlađe koji su mogli sa sobom ponijeti mali suvenir – vrećicu sa svježe mljevenim brašnom

U ponedjeljak u večernjim satima održan je ovogodišnji Malin Fest. Jedinstveni prostor na trgu ispred medulinske vjetrenjače okupio je brojne izvođače manifestacije koji su svojim radionicama i izvedbama oduševili domaću i stranu publiku.

U programu su najviše uživali najmlađi

Program inspiriran Malinom na vitar, koji je spajajući tradiciju, povijest i zabavu posjetiteljima približio običaje i priče medulinskog porta kroz kazališne minijature Istra Inspirita, upoznao ih s posebnostima morskoga svijeta kroz stručnu radionicu "More na dlanu" te ih razveselio plesom i kreativnim radionicama, bio je odličan izbor za sve koji su te večeri prisustvovali manifestaciji.

Program je započeo razgledavanjem vjetrenjače, izgrađene 1872. godine, u kojoj se nekad proizvodilo brašno za Medulin i okolicu. Prezentacija mljevenja žita oduševila je posebno one najmlađe koji su mogli sa sobom ponijeti mali suvenir – vrećicu sa svježe mljevenim brašnom. Osim toga, izrađivali su se i vrijedni suveniri inspirirani vjetrenjačom u sklopu radionice u organizaciji Udruge Medulin Art. Plesni studio Pirueta Medulin oduševio je koreografijama i svojim umjetničkim nastupom te u veselom raspoloženju zatvorio ovogodišnji Malin Fest u Medulinu.

Manifestacija se realizirala uz provođenje svih preporuka i mjera

Organizatori Malin Festa su Turistička zajednica Općine Medulin i IRTA d.o.o. - Istarska razvojna turistička agencija u sklopu koje se provodi projekt Istra Inspirit.

Malin Fest predstavlja jedinstveni spoj tradicije i zabave koji kroz interaktivne sadržaje za cijelu obitelj približava običaje i tradiciju Medulina kroz poseban doživljaj na autentičnoj lokaciji.

S obzirom na trenutnu situaciju uzrokovanu pandemijom bolesti Covid-19, manifestacija se realizirala uz provođenje svih preporuka i mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo od strane organizatora, izvođača i publike.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini