edukativna radionica

FOTO / Male ruke iz dječjeg vrtića "Vjeverice" u Društvenom vrtu Zelene Istre

| Autor: Glas Istre
(Foto: Zelena Istra)

(Foto: Zelena Istra)


Jučer je u Društvenom vrtu Zelena Istra ugostila mališane iz DV "Vjeverice"; te održala edukativnu radionicu "Male ruke u vrtu". Mališani su imali prilike kompostirati, saditi, zalijevati, tražiti puževe i bubamare, ubrati i probati ciklu, grašak i sočne jagode.

fgdf

Naučili su prepoznati i ostalo sezonsko povrće od tikvica, krumpira do rajčica i artičoka! Tako jednostavno- a tako životno i korisno za današnje vrijeme kad smo se tako otuđili od prirode i zemlje!

fgdf

Pozivamo građane da se priključe Grupi za urbane vrtove Zelene Istre i postanu dio zajednice koja brine i stvara programe u društvenom vrtu! Svi dosadašni programi i radionice organizirane su isključivo volonterskim angažmanom,a troškovi se pokrivaju donacijama građana i članova.

fgdf

Udruga Zelena Istra, zajedno s partnerima Gimnazijom Pula, Društvom osoba s tjelesnim invaliditetom južne Istre, Školom za odgoj i obrazovanje - Pula, Udrugom za autizam Istra i Studentskom udrugom Pula dobila je od Grada Pule na upravljanje Društveni vrt na Gregovici na razdoblje od dvije godine.

fgdf

Društveni vrt dio je Urbanih vrtova Gregovica, nalazi se na području Mjesnog odbora Gregovica i ima površinu oko 1500 m2.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini