I ona pokreće sudski postupak

MAJA ŠARIĆ UZVRAĆA UDARAC MEDULINSKOM NAČELNIKU "Poduzimala sve da onemogućim manipulacije sustavom, no Upravno vijeće Kamenjaka me u tome onemogućavalo"

| Autor: Danijela BAŠIĆ-PALKOVIĆ
Pula 2.6.2020. izbori - politika  - Demokrati Istre - Maja Saric Snimio: Dejan STIFANIC

Pula 2.6.2020. izbori - politika - Demokrati Istre - Maja Saric Snimio: Dejan STIFANIC


Općinsko vijeće Medulina ponovno je potvrdilo razrješnicu Maji Šarić s mjesta ravnateljice u Javnoj ustanovi Kamenjak, i to nakon što ju je nedavno poništio i na početak vratio Upravni sud u Rijeci. Za medulinske vijećnike nema dileme. Odluku o razrješnici donijeli su jednoglasno. Također, načelnik Općine Medulin Goran Buić ju je i kazneno prijavio jer tvrdi da ima dokaze o milijunskim malverzacijama u toj ustanovi.

No Šarić ne odustaje i najavljuje pokretanje novog sudskog postupka. Kaže da je teško komentirati ovakvu odluku "ekipe koja se bez ikakvih dvojbi obračunavala s trudnicom", budući da je u vrijeme kad su je maknuli bila u drugom stanju.

- Nije ni bitno kako je sada glasalo Vijeće. Jedino što je važno jest da je na vidjelo počelo izlaziti kako Općina funkcionira. Što se uopće može očekivati od interesno vezane skupine koja bez ikakvih moralnih dvojbi ide skidati glavu trudnoj ženi, znajući pritom da razlozi za razrješenje nemaju nikakve veze sa zdravom pameću, a kamoli s istinom.

To su ljudi koji će za par kuna napraviti sve i kojima ništa nije sveto osim njihovih osobnih interesa. Također, bitno je to da istina polako izlazi na vidjelo i da to možda potakne institucije da započnu raditi svoj posao, da izvuku predmete iz ladica i krenu u postupanje. Temeljem daljnje analize nečinjenja dao bi se izvesti zaključak da možda medulinski IDS, čiji je član predsjednik Općinskog vijeća, nesvjesno služi većinskoj listi samo za davanje legitimiteta upitnim poslovima, ističe Šarić. Kaže da je spremna na udarce ispod pojasa s obzirom na nadolazeće lokalne izbore na kojima ne isključuje mogućnost kandidature za načelnicu.

"Iskreno, samo bi se luda osoba uhvatila u koštac s ovom kaljužom koju su napravili i koju ostavljaju iza sebe", odgovara Šarić na upit hoće li se kandidirati.

"Da nije tužno, bilo bi smiješno", komentar je Maja Šarić na pokretanje kaznenog postupka. Pita se gdje su dosad bili sa tim svojim saznanjima. Upozorava da jedino policija i državno odvjetništvo mogu formalno utvrditi postojanje osnovane sumnje da je netko počinio neko kazneno djelo, a u tom bi slučaju već netko obavio i neke razgovore.

"Vezano uz istragu koje se provodi na Kamenjaku sa mnom nitko nikad nije razgovarao", kaže. Što se tiče optužbi na njen račun, veli da je još 2017. Upravnom vijeću JU Kamenjak predlagala kompletnu automatizaciju koja bi u potpunosti zaobišla utjecaj ljudskog faktora.

- Vijeće je to kategorički odbilo, a sada je možda došlo vrijeme da se pitamo zašto je to bilo odbijeno i po čijem nalogu. Ja sam poduzimala sve što je bilo u mojoj moći da onemogućim bilo kakve manipulacije sustavom, a Upravno vijeće Kamenjaka me u tome onemogućavalo. Ukoliko je bilo nekakvih manipulacija, o čemu ne mogu govoriti jer nemam nikakvih saznanja, sigurna sam da će institucije odraditi svoj posao, zaključuje Šarić.

Na kraju navodi da ne zna gdje bi eventualno moglo biti prostora za milijunske malverzacije, budući da su u njenom mandatu prihodi Kamenjaka od ulaznica s 3,7 milijuna podignuti na 9 milijuna kuna.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom