Zaiskrilo na Aktualnom satu

LIŽNJAN Je li zapošljavanje Roberta Grbina bilo regularno?

| Autor: Roberto RAUCH
Ližnjan

Ližnjan


U Šišanu je održana 30. sjednica Općinskog vijeća Ližnjan. Za dvadeset sedam minuta, koliko je trajala sjednica, jednoglasno je usvojeno svih osam točaka dnevnog reda. Nakon što je predsjednik Vijeća Saša Škrinjar tražio vijećnike da se izjasne oko usvajanja zapisnika s prethodne sjednice, održane 14. listopada, uslijedila su vijećnička pitanja.

Nešto prašine svojim pitanjem podigla je oporbena vijećnica Monika Uzon, članica HDZ-a. Uzon je ukazala na nekoliko mailova koji su stigli na adresu Općine, a u kojima su mještani izrazili nezadovoljstvo zbog više problema na području općine. Ista je vijećnica zatražila i da joj se priloži zapisnik povjerenstva koje je nakon probnog roka odlučivalo o prijemu Roberta Grbina na mjesto voditelja odsjeka za komunalne poslove i dokaz o njegovom položenom državnom ispitu te upitala načelnika Marka Ravnića koje će postupke poduzeti po pitanju utvrđivanja lakših ili težih prekršaja službenih dužnosti.

Predsjednik Škrinjar je napomenuo kako, budući da u tijeku nije tematska sjednica, mještani nemaju mogućnost na Vijeću izlagati probleme koje nisu vezane uz točke dnevnog reda. Vijećnici se zatim obratio načelnik Ravnić koji je istaknuo kako se problemi ovakve naravi rješavaju u zasebnim odsjecima i samom jedinstvenom upravnom odjelu te dodao kako će nakon Vijeća zatražiti od pročelnika jedinstvenog upravnog odjela i spomenutog voditelja odsjeka očitovanje koje će u doglednom periodu biti proslijeđeno i svim vijećnicima. Napomenuo je i da će, ukoliko je došlo do kakvog kršenja ili nepoštivanja određenih odluka ili procedura, posljedično doći i do sankcija, no najprije valja utvrditi je li do njih zaista došlo.

Ližnjanskom načelniku ostala su pitanja uglavnom "servirana". Tako je na pitanje Laure Špada Manzin o školi u Ližnjanu, Ravnić odgovorio da je prva faza radova gotova, a uključivala je postavljanje vanjske izolacije, prozora i ostale manje radove, te da bi se u drugu fazu, koja uključuje prenamjenu jednog stana u dvije nove učionice i uređivanje terase, trebalo krenuti oko Božića. Projekt je vrijedan 500.000 kuna, od kojih će jedan dio financirati i Ministarstvo obrazovanja. Napreduje i izgradnja vrtića, gdje se trenutno radi na izgradnji i postavljanju stolarije, struje i vode, a projekt, koji bi trebao biti gotov do lipnja 2021. godine, uključuje i izgradnju jaslica.

U tijeku je i izgradnja kružnog toka u Valturi - premda su u tijeku tek pripremni radovi, gradnja bi trebala započeti idućeg tjedna. Nakon vijećničkih pitanja i odgovora načelnika, vijećnici su jednoglasnom odlukom izglasali ostale točke dnevnog reda - odluku o upotrebi i čuvanju pečata Općine Ližnjan, prihvaćanje prijedloga aneksa o osnivanju javne vatrogasne postrojbe Pula i prijedlog njenog statuta, produljenje Programa ukupnog razvoja (PUR-a) za još jednu godinu, dodjelu javnih priznanja i počasti te dopunu odluke o nerazvrstanim cestama na području općine Ližnjan.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini