VIJEĆNICI ODLUČILI

LABIN: Smanjenje zakupnine poslovnih prostora od 30 posto produženo do 30. rujna

Za potpredsjednicu Vijeća iz redova predstavničke većine IDS-ISU-a izabralo je Renatu Kiršić, a iz redova predstavničke manjine nezavisnu Tanju Pejić na pola mandata, odnosno na dvije godine, dok će je u drugoj polovici zamijeniti Valdi Gobo iz SDP-a

| Autor: Branko BIOČIĆ
Labin (Snimio Neven Lazarević)

Labin (Snimio Neven Lazarević)


Gradsko je vijeće Labina na posljednjoj sjednici za potpredsjednicu Vijeća iz redova predstavničke većine IDS-ISU-a izabralo je Renatu Kiršić, a iz redova predstavničke manjine nezavisnu Tanju Pejić na pola mandata, odnosno na dvije godine, dok će je u drugoj polovici zamijeniti Valdi Gobo iz SDP-a. Svečanu prisegu položio je Đuliano Kos koji je bio odsutan na konstituirajućoj sjednici.

Imenovani članovi radnih tijela

Na ovoj je sjednici izabrano više radnih tijela Gradskog vijeća. U Komisiju za Statut, Poslovnik i normativnu djelatnost izabrani su Eni Modrušan za predsjednicu te Paulo Načinović, Rasim Halilović, Andrea Škopac i Darko Martinović za članove. U Komisiju za dodjelu priznanja izabrani su Eni Modrušan za predsjednicu, a za članove Paulo Načinović, Rasim Halilović, Nenad Boršić i Katarina Filipović. U Komisiju za predstavke i prijedloge izabrani su Igor Verbanac za predsjednika, Paulo Načinović, Silvia Muškinja, Andrea Škopac i Mladen Božićević za članove. U Komisiju za nacionalne manjine izabrani su Daniela Mohorović za predsjednicu, Irfan Kararić, Đani Bubić, Cvija Davidović Perić i Ifet Bešić za članove.

U Odbor za suradnju s općinama, gradovima, regijama i međunarodnu suradnju izabrani su Mehmed Đekić za predsjednika, a za članove Zumreta Vidović, Safet Kahriman, Danijela Mohorović i Đani Bubić. Odbor za kulturu čine Renata Kiršić kao predsjednica te članovi Mario Gigović, Ivona Kiršić, Augusta Kokot, Nensi Nadarević i Ivana Škopac. Alen Dukić predsjednik je Odbora za sport, a članovi su Goran Vlačić, Marko Batelić, Đulijano Kos i Josip Škopac. U Odbor za rad, zdravstvo i socijalna pitanja Gradskog vijeća Grada Labina izabrani su Ivana Škopac za predsjednicu, a za članove Livia Mohorović, Vesna Pamić, Alda Miletić i Bruna Gobo. U Odbor za predškolski i školski odgoj i obrazovanje izabrani su Katarina Filipović za predsjednicu te Ondina Načinović Negri, Zoran Rajković, Dajana Milevoj i Antonela Pamić za članove. Odbor za gospodarstvo činiti će Darko Martinović kao predsjednik te članovi Valdi Medančić, Elvino Kršulja, Sandi Sinožić, Lari Zahtila, Elvis Diminić i Piero Glavičić. U Odbor za financije izabrani su Zoran Rajković za predsjednika te Dorino Rajković, Tijana Kocijel, Bojan Batelić, Siniša Novak, Nevenka Belušić i Valter Gobo za članove.

Prihvaćena izvješća o poslovanju

U Odbor za zaštitu okoliša izabrani su Ivona Kiršić za predsjednicu te za članove Milan Rukavina, Renata Kiršić, Dean Milevoj i Klaudio Bastijanić. U Odbor za urbanizam, graditeljstvo i komunalne poslove izabrani su Valdi Gobo za predsjednika, Boris Česnik, Igor Miletić, Klaudio Bastijanić i Dean Milevoj za članove. Odborom za mjesnu samoupravu predsjedavat će Miran Gortan, a članovi su Davor Šverko, Bruna Gobo, Smiljan Popov i Alenka Verbanac.

Vijeće je prihvatilo izvješća o poslovanju za prošlu godinu trgovačkih društava u gradskom vlasništvu Labin 2000 d.o.o. i 1. maj d.o.o. koja su zbog pandemije poslovala u otežanim uvjetima.

- No, unatoč tome, u 2020. godini društvo je poslovalo s pozitivnim financijskim rezultatom i ostvarena je dobit od 4.351 kune, što je za 41.893 kuna ili 91 posto manje nego u 2019. godini, te 92 posto manje u odnosu na plan. U 2020. godini ukupno je ostvareno 2.318.192 kuna prihoda što je 23 posto manje nego u 2019. godinu i 22 posto manje od plana te 2.313.841 kuna troškova, 22 posto manje nego u 2019. godini i 20 posto manje od plana, rekao je Dalibor Zupičić, direktor Labina 2000, dok je njegov kolega Donald Blašković, direktor "1. maja", istaknuo da su u 2020. godini ostvareni poslovni prihodi u iznosu od 28.451.205 kuna. Niži su za 1.016.680 kuna te je ostvaren minus od 3,45 posto u odnosu na plan za 2020. godinu. U odnosu na 2019. godinu prihodi su bili niži za 2.213.058 kuna ili za 7,2 posto, rekao je Blašković.

Usvojena je i Odluka o korištenju beskamatnog zajma iz Državnog proračuna Republike Hrvatske u visini od dva milijuna kuna s rokom otplate na tri godine zbog pada prihoda, ublažavanja posljedica pandemije, održavanja likvidnosti i stabilnosti proračuna.

Vijećnička naknada 735 kuna

Također, odlučeno je o raspodjeli rezultata poslovanja za 2020. godinu u kojoj je utvrđen višak prihoda i primitaka u iznosu od gotovo četiri milijuna kuna čime će se pokriti manjak u prihodima. Donesene su prve izmjene i dopune Programa pripreme i gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture i građevina javne namjene za 2021. godinu s projekcijom za 2022. i 2023. godinu, Programa održavanja komunalne infrastrukture za 2021. godinu, Programa jačanja gospodarstva za 2021. godinu s projekcijom za 2022. i 2023. godinu, Socijalnog programa Grada Labina za 2021. godinu s projekcijom za 2022. i 2023. godinu, Programa promicanja kulture Grada Labina za 2021. godinu i projekciju za 2022. i 2023. godinu te Proračuna Grada Labina za 2021. godinu i projekcije za 2022. i 2023. godinu.

Vijećnici su, također, zbog odluke o beskamatnom zajmu, donijeli izmjene i dopune odluke o izvršavanju Proračuna Grada Labina za 2021. godinu te rasporedili sredstava za rad političkih stranka i članova izabranih s liste grupe birača zastupljenih u Gradskom vijeću Grada Labina za 2021. godinu u jednakom iznosu od 735 kuna mjesečno za svakog vijećnika. Izmijenjena je i dopunjena odluka o smanjenju zakupnine poslovnih prostora u vlasništvu Grada Labina od 30 posto koja je umjesto isteka 30. lipnja produljena do 30. rujna ove godine. Izmijenjena je i odluka o zonama za određivanje zakupa poslovnog prostora u Gradu Labinu. Na kraju je donesena i Odluka o nekorištenju prava prvokupa kojom se Grad Labin odrekao pravo prvokupa stana od 65,86 četvornih metra u rodnoj kući Giuseppine Martinuzzi u kupoprodajnom postupku vlasnice Ksenije Višković iz Labina.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum