FLAG ALBA

LABIN ĆE DOBITI MODERNU RIBARNICU U obnovu stare bit će uloženo jako puno novca

| Autor: Branko BIOČIĆ
Labinska ribarnica (Snimio Branko Biočić)

Labinska ribarnica (Snimio Branko Biočić)


Upravni odbor FLAG-a Alba na posljednjoj je sjednici donio odluku o odabiru projekta za mjeru 3.1.1. “Ulaganja u objekte i prostore za prodaju ribe i drugih morskih proizvoda te u razvoj kratkih lanaca opskrbe“. Navedena odluka odnosi se na projekt „Rekonstrukcija i opremanje ribarnice u sklopu tržnice Labin“ nositelja projekta 1. Maj d.o.o. Dodijeljeni iznos potpore je gotovo 3,2 milijuna kuna, koliko iznosi i ukupan trošak projekta.

Projekt se financira iz sredstva koje je Lokalna akcijska grupa u ribarstvu Alba osigurala putem odobrene Lokalne razvojne strategije u ribarstvu iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo. U sklopu projekta rekonstruirat će se poslovni prostori i pultovi za prodaju proizvoda ribarstva i akvakulture te objekt brze prehrane koji u svojoj ponudi ima proizvode ribarstva i akvakulture, a nalazi se u ribarnici.

Objekt ribarnice bit će opremljen raznom opremom kako bi se osigurali veći higijenski standardi: novi vrstama pultova, visećim vagama, te rashladnim komorama za korisnike. Nabavit će se ledomat koji će biti na raspolaganju ribarima Labinštine, čime će se omogućiti dugotrajnije zadržavanje svježine ulova prilikom plasmana ribe i morskih plodova.

Projektom se želi doprinijeti poboljšanju uvjetima rada ribara, povećanju prodaje proizvoda ribarstva i akvakulture, većoj dostupnosti lokalnih proizvoda ribarstva i akvakulture lokalnom stanovništvu i turistima, te promociji lokalnog ribarstva FLAG područja. Ovaj projekt sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter