FAŽANA

Kvar na centralnom grijanju u osnovnoj školi: MALI FAŽANCI OD DANAS ĆE U GRIJANE UČIONICE

| Autor: Patricija SOFTIĆ
Osnovna škola Fažana otvorena je 1931. godine (Arhiva)

Osnovna škola Fažana otvorena je 1931. godine (Arhiva)


Zbog kvara na sustavu za centralno grijanje u fažanskoj osnovnoj školi tamošnji su učenici jučer imali samo pet nastavnih sati. Roditelji učenika koji pohađaju Osnovnu školu Fažana još su u petak dobili obavijest o kraćem održavanju nastave u ponedjeljak te zamolbu da svoju djecu malo toplije obuku, s obzirom da je škola ostala bez grijanja.

Srećom, usprkos buri koja je jučer puhala, temperature zraka niti u Fažani jučer nisu bile toliko niske da bi se djeca doista i smrzavala na nastavi u hladnim učionicama, a mnogima od njih zbog sunca je bilo i toplo.

Od načelnika općine Fažana Radomira Koraća doznajemo da se pokvario plamenik na starom školskom sustavu za centralno grijanje, što je jučer i popravljeno.

- Iako je sustav bio popravljen već oko 10 sati, svejedno smo sve učenike pustili kući u 12.25 sati, kako je prethodno bilo dojavljeno roditeljima, a oni učenici koji su ostali u produženom boravku, ostali bi ionako, jer su oni u klimatiziranoj, odnosno grijanoj prostoriji. Nažalost, zbog određenih okolnosti, taj sitniji kvar nije mogao biti riješen preko vikenda, ali, evo, bitno da je sada riješeno i da će škola ovih dana ipak imati grijanje, objasnio je Korać.

Za načelnika Općine Fažana ovo je samo još jedan čvrsti argument da je tamošnjoj osnovnoj školi neophodna kompletna obnova, a kako joj je osnivač Istarska županija, načelnik ističe da bi svim roditeljima, nastavnicima i ostalim mještanima Fažane trebalo biti u interesu zahtijevati od Županije da konačno nešto konkretno i poduzme po tom pitanju. Srećom, za sada je barem pitanje grijanja u školskim učionicama za male Fažance riješeno, ili barem do nekog slijedećeg kvara na starom sustavu za grijanje.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater