na on line nastavi

ŠTO SE DOGAĐA? Ogroman broj učenika jedne istarske škole ostao kod kuće. Svi imaju iste simptome

| Autor: Patricija SOFTIĆ
(Snimio Milivoj Mijošek)

(Snimio Milivoj Mijošek)


Od danas su osnovna škola Fažana i njena područna škola u Peroju ponovo na online nastavi. Potvrdila je to ravnateljica škole Marijana Starčić objasnivši što se to dogodilo u srijedu.
-Razrednici su primijetili ovih dana da nedostaje velik broj učenika, te su nakon nastave nazvali roditelje da vide o čemu se radi. Ispostavilo se da 34 učenika naše škole, u svim razredima, od 1. do 8., ima iste simptome, probavne probleme sa povišenom temperaturom.
Neki su učenici imali jedan dan temperaturu, neki i do tri dana, te smo o tome obavijestili Zavod za javno zdravstvo Istarske županije. Oni su odlučili da svi ostanemo kod kuće dok svi učenici koji su na popisu ne budu testirani na kovid. Dakle, za sada još nemamo potvrdu da se radi o zarazi novim korona virusom, moglo bi se raditi i o nekoj drugoj virusnoj zarazi, no to još ne znamo.
U svakom razredu imamo po nekoliko učenika koji su zbog istih simptoma izostali s nastave, ali najviše ih je izostalo u 7.a i 7.b razredu. Prije dva tjedna imali smo u drugom razredu dva učenika pozitivna na Covid-19. I mi sad čekamo daljnje upute epidemiologa, odnosno do kada ostajemo kod kuće, a danas ili sutra epidemiolozi bi trebali kontaktirati roditelje ovih 34 učenika i dogovoriti s njima termin za testiranje, rekla je Starčić.  

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom