VODNJAN PRODAJE NEKRETNINE U GALIŽANI

Kvadrat u industrijskoj zoni vrijedi 32,5 eura

| Autor: Z. STRAHINJA
(D. MEMEDOVIĆ)

Od dvije nekretnine u Galižani, koje će se na usmenom nadmetanju naći sljedećeg tjedna, Grad Vodnjan u svoju kasu planira spremiti barem 71,2 tisuće eura. To je naime zbir početnih cijena nekretnina - zemljišta procijenjenog na 39 tisuća eura i zgrade procijenjene na 32,2 tisuće eura.

U prvom slučaju radi se o 1.200 kvadrata djela parcele na ulazu u Industrijsku zonu Galižana. Zemljište procijenjeno na 32,5 eura po četvornom metru opterećeno je služnošću prolaza, a za sudjelovanje na nadmetanju potrebno je uplatiti jamčevinu vrijednu deset posto od početne cijene. Druga je nekretnina, kako je vidljivo u zemljišnim knjigama, zapravo štala, dvorište i kuća površine 184 kvadrata. Nalazi se u posjedu treće osobe, što znači da će kupac biti dužan o svom trošku, kako piše u propozicijama natječaja, osloboditi nekretninu od stvari i osoba. Ukoliko pak osobe koje drže nekretnine u mirnom posjedu ne uspiju na natječaju za kupnju predmetne nekretnine, a priznato im je pravo na ulaganja, iznos uloženog bit će im isplaćen po napuštanju posjeda. Jamčevina je za tu nekretninu također iskazana u europskoj valuti, iznosi gotovo šest i po tisuća eura, ali kao iznos ulaganja.

Razgledavanje nekretnina održat će se 23. travnja, na Velikom trgu u Galižani kao zbornom mjestu u 9 sati, dok javno nadmetanje slijedi dva dana kasnije, 25. travnja s početkom u 9 sati u komunalnoj palači u Vodnjanu. Usmeno licitiranje odvija se podizanjem ponuda za najmanje dva posto početne cijene.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini