utrka za novog šefa ids-a

KUHA U IDS-u: Dalibora Pausa podržava pet gradonačelnika i 11 načelnika. Boris Miletić: Bitno je da imamo puno opcija na stolu

  Među krugovima osnivača i starog članstva u Puli kao kandidat za šefa IDS-a spominje se i pomalo zaboravljeni Darko Lorencin, bivši ministar turizma koji danas nije na stranačkim dužnostima * Iako je načelnik male općine, Paus je dobar mogući kandidat, smatra politički analitičar Davor Gjenero

| Autor: Dubravko GRAKALIĆ
Ilustracija

Ilustracija


Za kandidaturu za predsjednika IDS-a imam podršku gradonačelnika i načelnika IDS-a koji su pobijedili na lokalnim izborima, kaže Dalibor Paus, koji nam je time potvrdio ono što smo jučer objavili o tome da je na neformalnom sastanku u Novigradu postignut široki konsenzus oko toga da ga se podrži u utrci za novog šefa stranke. "Drago mi je da me podržava pet gradonačelnika i 11 načelnika, ali vidjet ćemo koliko će još biti kandidata. Malo je prerano za širi komentar, ne bih želio nanijeti štetu ostalim potencijalnim kandidatima", kaže Paus.

Vraćanje na ishodište

U pulskoj Splitskoj ulici, u centrali IDS-a, proglasili su silenzio stampa na temu izbora svog novog predsjednika koji bi trebao biti izabran na općem saboru stranke 11. rujna. Informaciju da je kandidat za novog šefa stranke Dalibor Paus, načelnik Općine Barban, nije željela komentirati većina uglednih IDS-ovaca koje smo zamolili za izjavu. Samo su off the record rekli da je u stranci radna atmosfera, da "nema nevera" i da kandidature trebaju potvrditi lokalne stranačke organizacije. A možda će ih, kažu, biti i više, što se podudara s prethodnim medijskim pričama kako bi kandidati mogli biti i porečki gradonačelnik Loris Peršurić, novigradski Anteo Milos ili netko od stare garde IDS-a. Među krugovima osnivača i starog članstva u Puli spominje se i pomalo zaboravljeni Darko Lorencin, bivši ministar turizma koji danas nije na stranačkim dužnostima.

Predsjednik IDS-a Boris Miletić kratko poručuje: "Kao što smo i najavili, započeli smo s procesom unutarstranačkih izbora. Trenutno su u tijeku unutarstranački izbori za općinske i gradske podružnice. Nakon toga biramo nova vodstva za zajednice podružnica i tek onda, na sljedećem Saboru stranke koji će se održati sredinom rujna, biramo članice i članove novog Predsjedništva, kao i predsjednika ili predsjednicu stranke. Do tad će se iskristalizirati puno stvari. Još je rano govoriti o konkretnim kandidatima. Uglavnom, atmosfera je dobra i bitno je da imamo puno opcija na stolu!"

Tek mrvicu konkretniji bio je gradonačelnik Rovinja Marko Paliaga koji je poručio da se u slučaju Pausa radi "tek o prijedlogu za kandidaturu" i da treba "malo pričekati" do objave tko bi se sve mogao naći u utrci za novog predsjednika te stranke.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter