LABIN

Krenula eko akcija za sedam mjesnih odobra: PRIJAVE NAJOKUĆNICA PRIMAJU SE DO 20. LIPNJA

| Autor: Branko BIOČIĆ

Tijekom proteklih godina eko akcija "Izbor najljepših okućnica i balkona" postala je jedna od onih koju Labinjani podržavaju i u koju se rado uključuju. To je stimulativna te istovremeno i edukativna akcija kojom se građane uključuje u zajednicu, čineći je ugodnijom i ljepšom za život. S jučerašnjim danom otvoren je poziv za dostavljanje prijedloga za "Izbor najljepših okućnica i balkona Grada Labina" za svaki od sedam labinskih mjesnih odbora koji će trajati do 20. lipnja.

U ovogodišnjoj akciji posebna pozornost usmjeriti će se okućnicama koje na najbolji i najljepši način spajaju vrtlarstvo i cvjećarstvo u jedinstvenu pejzažnu arhitekturu. Naime, upravo u vrijeme epidemije COVID 19, kada su mnogi građani ostali doma primjetno je da su svoje okućnice, više nego ranije, jednim dijelom prenamijenili u vrtove. Iz tog je razloga i tema ovogodišnjeg izbora najljepše okućnice "Kako udovoljiti potrebi održavanja parkovnih vrijednosti uz zadovoljenje potreba malog kućnog vrta".

Kandidature moraju sadržavati ime i prezime vlasnika balkona, odnosno okućnice, točnu adresu i po mogućnosti broj telefona. Prijedlozi se dostavljaju na broj telefona 052/855-375 i e-mail: lori.luketa@prvimaj.hr. Kandidaturu mogu podnijeti predsjednici/članovi mjesnih odbora, građani i članovi komisije za odabir najuređenije okućnice i balkona. Svaki mjesni odbor dobiva jednog laureata za najuređeniju okućnicu, odnosno balkon. Vlasnici najljepših okućnica i balkona biti će od strane Grada Labina nagrađeni grafikom "Garofula" akademskog slikara Josipa Diminića te još dodatnim prigodnim poklonima koje osiguravaju Grad Labin i TD 1. MAJ d.o.o. Labin. Nagrade će se dodijeliti u mjesecu kolovozu u tjednu obilježavanja Dana Grada Labina. Za sve dodatne informacije zainteresirani se mogu obratiti na telefon 866-852 ili 091/444-4712 (Loredana Ružić Modrušan). Akciju u suradnji provode Grad Labin, TD 1. Maj d.o.o. Labin i Turistička zajednica Grada Labina.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini