RAST SLUČAJEVA KORONE

KOZLEVAC O NOVIM MJERAMA U ISTRI: NIŠTA DO PONEDJELJKA

| Autor: Helena MOSTARKIĆ GOBBO
Dino Kozlevac (snimio M. MIJOŠEK)

Dino Kozlevac (snimio M. MIJOŠEK)


Do kraja tjedna u Istri će ostati mjere koje su trenutačno na snazi.

Potvrdio je to šef Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac za Glas Istre. Nove mjere bit će donesene tijekom vikenda ili u ponedjeljak ujutro.

To znači da će predstojećeg vikenda, ako ne dođe do nagle promjene, kafići raditi do ponoć, kao što je i bilo posljednjih mjeseci. Podsjetimo, o novim mjerama počelo se razmišljati nakon eksplozije broja slučajeva koronavirusa u prvom tjednu nakon nove godine.

Naime, što zbog proslave u najluđoj noći, što zbog sve većeg proboja novog, zaraznijeg soja omikrona, Hrvatska posljednjih dana bilježi rekordne brojeve. Jučer je tako objavljeno preko 9.000 novozaraženih, a danas je broj manji jer je jučer bio praznik Tri kralja pa se manje i testiralo.

U Istri nema takvog skoka, ali ima ga u Zagrebu, Rijeci i prije svega Dalmaciji, gdje su bolnički kapaciteti praktički u potpunosti popunjeni. 

Što se konkretnih mjera tiče, spominje se smanjenje radnog vremena kafića do 22 sata i ograničenje broja ljudi na okupljanjima. Do, zasad se ne zna ništa konkretno.

Primjeri iz nekih drugih država pokazuju da se mjere ne zaoštravaju iako imaju mnogo slučajeva, no to su u pravilu zemlje koje su mnogo bolje procijepljene nego Hrvatska. Osim toga, po prvim zaključcima omikron je blaži soj i uzrokuje manje probleme.   

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini