ŠEF ISTARSKOG STOŽERA

DINO KOZLEVAC: "Idemo donijeti malo oštrije mjere"

| Autor: Glas Istre
(Snimio Milivoj Mijošek)

(Snimio Milivoj Mijošek)


"Ljudi, nosite maske. Ne morate se s najboljim prijateljem jako prisno pozdravljati jer ne znate s kim je sve on bio u kontaktu, a ni vi ne znate. Ja bih bio sklon da se mjere malo postrože oko okupljanja, okupljanja nisu potrebna. Što se tiče škola, neka rade još dok god stvari ne eskaliraju. U Istri je u sustavu civilne zaštite gotovo 4000 ljudi, mi smo se pripremili i za puno goru situaciju. Mi u bolnicama imamo samo 4 osobe, a kapaciteti su nam puno veći. Ispraznili smo vojnu bolnicu i tu smo pripremili kapacitete za domove umirovljenika, piše Index.hr

Jučer smo donijeli jednu nepopularnu mjeru, meni je žao, ali morali smo zabraniti posjete domovima za starije. To smo donijeli zato da zaštitimo te ljude.

Stožeri trebaju za sve evente davati suglasnost, ne samo za neke s više ljudi. To jest puno posla, ali to se mora. Kod nas ako želite skupiti 30 ljudi, morate dobiti odobrenje. Ako, primjerice, dođu ljudi izvana na taj event, mi ćemo sigurno reći ne", rekao je Kozlevac u Studiju 4 na HRT-u.

"Gubi se kontrola nad virusom. Mi smo bili na proljeće dosta efikasni. Jedno vrijeme nismo čak imali ni jednog zaraženog i ljetnu sezonu smo odradili dobro, u Istri smo imali 2 milijuna turista. Pokazali smo da se može kontrolirati situacija. Mislim da smo se svi malo opustili i zato je došlo do eksplozije. Jako me vrijeđa kada čujem 'što ima veze što je netko umro, to su stari ljudi'. Pa svaki život je vrijedan, kažu 'umro je s 80 godina, ionako bi umro'. Nije isto bi li umro za 2,3 godine ili sada. Mi ćemo se boriti za svaki život", dodao je Kozlevac.

"Idemo donijeti malo oštrije mjere, koje neće pogoditi gospodarstvo. Za fešte nije vrijeme, ti svi eventi su najveći problem", rekao je Kozlevac.

Rekao je da imaju 46 novih slučajeva u Istri.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini