KOLEGE U SAMOIZOLACIJI

KORONAVIRUS U PAZINSKOJ ZDRAVSTVENOJ USTANOVI Privatna ordinacija medicine rada naprasno zatvorena jer je VANJSKI SURADNIK POZITIVAN NA COVID-19

| Autor: Anđelo DAGOSTIN
(EPA)

Već nekoliko dana zatvorena je privatna medicina rada u Pazinu - Adria Medic, a iz više smo izvora čuli da je razlog tome jer je tamošnji vanjski suradnik iz Rijeke zaražen koronovirusom.

Obišli smo ovu ustanovu za zdravstvenu skrb za medicinu rada u Bulešićevoj ulici i doista utvrdili da je naprasno zatvorena 3. srpnja. Na vratima klinike stoji da toga dana nisu više u mogućnosti pružati usluge. A onda je nadodan još jedan papir na kojem piše da su od 6. do 15. srpnja na godišnjem odmoru.

Kontaktirali smo Zavod za javno zdravstvo Istarske županije, gdje smo dobili potvrdu da se vanjski suradnik prošlog tjedna sam javio Zavodu za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije zbog blažih simptoma bolesti. Utvrđeno je da je pozitivan na koronovirus. Obaviješten je istarski ZZJZ te su testirani njegovi suradnici iz Pazina, ali su svi negativni. Svim suradnicima je preventivno određena samoizolaciji.

Detaljnom epidemiološkom obradom zaključeno je da nema potrebe za testiranjem pacijenata ove klinike, jer se povremeni djelatnik na vrijeme samoizolirao, a i savjesno su u klinici poštovani svi preventivni epidemiološki protokoli, saznajemo od epidemiologice Jasne Valić iz ZZJZIŽ-ja koja je zadužena za taj slučaj.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom