NEKOLIKO OSOBA U SAMOIZOLACIJI

KORONAVIRUS STIGAO I U GRAČIŠĆE Načelnik Mijandrušić: Ima pojedinaca kojima je teško objasniti da treba ostati doma. Nadamo se da će uz dobru disciplinu sve to pasat. Treba se naprosto čuvat. I SEBE I DRUGE

| Autor: Davor ŠIŠOVIĆ

"Kao i do sada svi se čuvaju, disciplina je maksimalna, Gračišće je mrtvo i nikega se ne vidi, sve se je fermalo i sve miruje", rekao nam je gračaški načelnik Ivan Mijandrušić kad smo ga upitali za komentar slučaja prve osobe zaražene koronavirusom u ovoj općini.

Saznajemo da je osoba kod koje je utvrđen koronavirus otprije bila u samoizolaciji, budući da je povezana s avionskim putovanjem u Tursku, u kojem su sudjelovale još neke zaražene osobe iz drugih dijelova Istre. Sada je i cijela obitelj zaražene osobe u samoizolaciji.

Mijandrušić kaže da je na području općine Gračišće još nekoliko osoba u samoizolaciji, a svi su se oni vratili s različitih putovanja u inozemstvo. Dogodio se i jedan slučaj kršenja samoizolacije, što je uredno prijavljeno.

Općinska uprava radi normalno, ali ne prima stranke, a propusnice se izdaju samo za slučajeve stvarne potrebe.

"Ima pojedinaca kojima je teško objasniti da treba ostati doma i da se bez dobrog razloga ne može napuštati mjesto prebivališta, ali mi se strogo pridržavamo uputa stožera Civilne zaštite i ne odstupamo od toga ni za koga", kaže Mijandrušić.

Na području općine Gračišće u okvirima propisanog radnog vremena rade dućani u Gračišću i Jakačićima, a konobe i kafići su svi zatvoreni. Od svih aktivnosti na otvorenom u tijeku su jedino radovi na izgradnji novog vrtića u Gračišću. Tradicionalna gračaška smotra vina koja se održava na Uskrsni ponedjeljak otkazana je, a glazbena smotra Zasopimo na organić kojoj je termin treća nedjelja u svibnju još nije otkazana, ali ako se mjere protegnu i na svibanj, ni nje ove godine neće biti.

"Funkcioniramo preko telefona i maila i, nadamo se da će uz dobru disciplinu sve to pasat. Treba se naprosto čuvat, i sebe i druge", rekao nam je Ivan Mijandrušić.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini