KRAJ GLUHIH TELEFONA

Korisnici Istarskih domova zdravlja uskoro bi sa svojim liječnicima trebali komunicirati znatno lakše i bolje

| Autor: Branko BIOČIĆ
Dom zdravlja Poreč (Snimio Milivoj Mijošek)

Dom zdravlja Poreč (Snimio Milivoj Mijošek)


Mnogi su se građani žalili da ne mogu telefonom do svog liječnika jer se u ambulantama nitko ne javlja ili treba zvati desetak ili više puta da se digne slušalica.

Oni informatički pismeni komunicirali su sa svojim liječnikom putem maila i tako se naručivali, ali starija populacija najčešće nema računalo ili živi na selu gdje nema interneta ili je signal slab. Za otežanu komunikaciju liječnici i sestre opravdavali su se zauzetošću, građani su i dalje gunđali, ali pomaka nije bilo. No bit će ga uskoro - najavio je na tematskoj sjednici labinskog Gradskog vijeća ravnatelj Istarskih domova zdravlja dr. Ante Ivančić. Uvodi se, pojasnio je, IP telefonija koja bi trebala poboljšati i ubrzati komunikaciju između liječnika i pacijenata. Što to točno znači?

- To znači da će se eliminirati "gluhi telefoni". U slučaju da se zdravstveni radnik zbog zauzetosti ne može javiti na telefonski poziv, pacijent će imati mogućnost ostavljanja poruke, ili će dobiti informaciju da će ga njegov doktor ili sestra nazvati u najkraćem mogućem vremenu, rekao je dr. Ivančić.

Dr. Ante Ivančić (Snimio Milivoj Mijošek)

Dr. Ante Ivančić (Snimio Milivoj Mijošek)

To nije jedina aktivnost kojoj je cilj unapređenje zdravstvene zaštite u Istri. U 2017. godini, rekao je Ivančić, financirali su izradu projektne dokumentacije za energetsku obnovu zgrade ispostave Labin u iznosu od 259.875 kuna. Procijenjena vrijednost investicije je bila 12 milijuna kuna.

- Projekt smo prijavili na EU fond ali nije prihvaćen zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa. Nekretnina je upisana kao državno vlasništvo i manji dio je u privatnom vlasništvu. Po rješavanju statusa nekretnine koja je u državnom vlasništvu pokušat ćemo riješiti imovinsko-pravni odnos s privatnim osobama, rekao je Ivančić.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum