PROMET NA GRANIČNIM PRIJELAZIMA

Kilometarske kolone i pojačan ulaz gostiju. Na Kaštelu se čeka jedan sat

| Autor: Lara BAGAR
Ilustracija (Foto Goran Šebelić Cropix)

Ilustracija (Foto Goran Šebelić Cropix)


Blagdan Velike Gospe, početak Ferragosta, kolektivnih godišnjih odmora u Italiji te 300 tisuća turista koliko ih trenutačno ljetuje u Istri i smjena gostiju ove iznimno uspješne turističke sezone očekivano je intenzivirao promet prema istarskim graničnim prijelazima koji je i ovog vikenda bio vrlo gust. Prema podacima Operativno-komunikacijskog centra Policijske uprave istarske, preko Kaštela, Plovanije i Požane od petka 13. kolovoza u ponoć do nedjelje u 12 sati u Istru je ušlo 118 032 gostiju, od toga 8.009 domaćih putnika i 110.023 stranih putnika.

Istovremeno je preko istarskih graničnih prijelaza sveukupno izašlo 116.407 putnika, od čega je 6.573 domaćih i 109.654 stranih putnika.

I jučer je promet na ulazu na graničnim prijelazima prema Istri bio pojačan. Na graničnom prijelazu Kaštel oko podneva za ulaz i izlaz čekalo se oko 40 minuta te je kilometarska kolona sezala sve do Kopra.

Prema podacima HAK-a oko 15 sati za izlaz i ulaz čeka se sat vremena. Na graničnom prijelazu Požane čeka se do 30 minuta.

Vrhunac je turističke sezone i zadnji udarni vikend koji se, sudeći prema brojkama, ni po čemu ne razlikuje od onih prije koronakrize.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini