NAJNOVIJEBuzetski vijećnik zalaže se za projekt, ali…

KAJIN: Za parcele na trasi obilaznice Hrvatske ceste moraju ponuditi fer cijenu!

| Autor: Gordana ČALIĆ ŠVERKO

priče od 20 kuna po kvadratu u slučaju buzetske obilaznice ne mogu proći, jer je riječ o najvrjednijoj vali na Buzeštini od koje su živjeli stanovnici Kajini, Črnci, Štrpeda, Draščići i Male Hube

 

"Buzetu sigurno treba obilaznica i vlasnici zemlje na toj trasi svjesni su da neće moći zaustaviti javni interes, ali neće niti dopustiti da ih se ponizi. Ne žele biti žrtve poput stanovnika koji su za ništa žrtvovali svoje parcele prilikom gradnje akumulacije Butoniga", istaknuo je nezavisni gradski vijećnik iz Buzeta i nekadašnji saborski zastupnik Damir Kajin na jučerašnjoj konferenciji za novinare. Naglasio je da osobno nema zemlje na trasi buduće buzetske obilaznice, ali je njegov brat od pokojnog oca na tom potezu naslijedio tri parcele i sve tri će se prepoloviti i postati praktično bezvrijedne.

Rasteretiti centar

- Nitko se više za tu obilaznicu nije borio od mene i Željka Vivode, bivšeg pomoćnika ministra prometa i svojevremeno jednog od dužnosnika Hrvatskih cesta, iako sam svjestan da će moja obitelj možda ispasti najveća žrtva. Razumijem dva, tri ugostitelja iz Riječke ulice koji su protiv, ali teški promet mora se preseliti iz centra Buzeta, jer će netko tamo stradati. Obilaznica, investicija u konačnici vrijedna bliže 15 nego 13 milijuna kuna, zasigurno će omogućiti novu kvalitetu Buzetu, istaknuo je Kajin.

Podsjetio je da je još 2007. godine država otkupljivala zemlju za koridor Ipsilona i tada je cijena bila 36,5 do 44,5 kuna po četvornom metru, dok se građevinsko zemljište plaćalo 70 do 210 kuna. Stoga, mišljenja je, priče od 20 kuna po kvadratu u slučaju buzetske obilaznice ne mogu proći, jer je riječ o najvrjednijoj vali na Buzeštini od koje su živjeli stanovnici Kajini, Črnci, Štrpeda, Draščići i Male Hube.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Aquarium − ndash; Fort Verudela
Pula: Aquarium − ndash; Fort Verudela

Pula

Pula: new hospital − Building yard (1)
Pula: new hospital − Building yard (1)
Webcams provided by webcams.travel add a webcam