ISTRAMET

JOŠ SAMO TRI DANA PRAVE ZIME: Nakon toga stiže toplije vrijeme koje bi moglo potrajati tjednima

| Autor: Glas Istre
(Snimila: Gordana Čalić Šverko)

(Snimila: Gordana Čalić Šverko)


Zima je ovih dana nakratko pokazala zube, no temperature zraka tek su malo ispod prosječnih za doba godine, stoga o nekom jačem hladnom valu ne možemo govoriti, piše Istramet.

Hladno vrijeme očekuje nas do srijede, a zatim stiže postupno zatopljenje i južina. No prije toga vrijeme će biti pravo zimsko, u nedjelju uz mogućnost slabih oborina. Uz obalu susnježice, dok u unutrašnjosti Istre može zalepršati i pokoja pahulja snijega.

No riječ je o malim količinama oborina, uglavnom ispod 1 mm, dok će na većem dijelu područja one biti nemjerljive.

Jutros je bilo vrlo hladno, a ponegdje smo čak i uz samo more mjerili -5 °C.

Od postaja koje se nalaze tik uz more najnižu temperaturu zabilježila je ona u Peroju (Portić) gdje je izmjereno -5,1 °C. Od postaja u unutrašnjosti poluotoka najhladnije je bilo u Buzetu uz -8,9 °C.

U ponedjeljak i utorak još uvijek nas očekuje hladno i suho vrijeme, naročito ujutro kada ćemo mjeriti prave siječanjske minuse. No već u srijedu zima će postupno popuštati, što je uvod u dulji period toplog vremena.

Prema večerašnjim prognostičkim modelima toplije vrijeme moglo bi se zadržati danima, pa čak i do kraja mjeseca! Toplina donosi i oborine, stoga će kiša ponovno biti česta pojava uz povremeno jako jugo, a ne smijemo isključiti ni mogućnost pojave grmljavine.

Naročito će porasti jutarnje temperature zraka, stoga mraz ne očekujemo, dok će dnevne temperature zraka također biti iznad prosjeka, nerijetko iznad 11-12 °C. (P.R./IM).

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom