NAJNOVIJEMEĐUNARODNI DAN BORBE PROTIV SIROMAŠTVA

JEDNO MALO VELIKO DOBRO DJELO: Buzetski osnovci iz produženog boravka prikupili 120 kilograma hrane i higijenskih artikala

(G. ČALIĆ ŠVERKO)

"Jedno malo veliko dobro djelo", akcija je kojom su obilježavajući Međunarodni dan borbe protiv siromaštva, buzetski osnovci, polaznici produženog boravka Osnovne škole "Vazmoslav Gržalja", prikupili čak sto kilograma hrane i 20 kilograma higijenskih artikala. Prikupljeno brašno, šećer, ulje, tjestenina, riža, konzerve, sredstva za tuširanje, šamponi, sapuni, paste za zube donirani su Gradskom društvu Crvenog križa koje će ih podijeliti potrebitima na području Buzeštine za božićne blagdane.

- Odlučili smo obilježiti Međunarodni dan borbe protiv siromaštva koji se odlukom Ujedinjenih naroda svake godine obilježava 17. listopada. Da sve ne ostane na razgovoru o tom problemu, poduzeli smo korake i pomogli potrebitima na našem području. Cilj je bio osvijestiti djecu o potrebi pomaganja drugima i razvijati socijalnu osjetljivost, a isto tako osvijestiti da svatko može pomoći. Plan je bio da svaki učenik donese barem jedan artikl i da ih se sakupi oko 140, koliko djece polazi produženi boravak, međutim sakupljene količine nadmašile su naša očekivanja. Dirnuti smo koliko su se djeca i roditelji uključili svatko prema svojim mogućnostima. Zahvalni smo svima koji su se uključili i pokazali veliku socijalnu osjetljivost. Mislimo da je to pravi put kojim moramo pokazati djeci kako biti suosjećajan i pomoći koliko možeš kao i da kada se ujedinimo i malo djelo postaje veliko, poručili su učitelji produženog boravka buzetske škole Tea Marmilić, Lena Vodopija, Ana Krpan Bašić, Ida Dolgoš, Mišel Jurada i Ivana Matković.

- Drago nam je ako smo pomogle nekom djetetu ili odraslom. Oni koji imaju, moraju pomoći onima koje nemaju, jer tako su napravili dobro djelo, pojasnile su nam učenice trećeg razreda motive svog uključivanja u akciju.

U Gradskom društvu Crvenog križa, zadovoljni su što djeca od malih nogu uče humanosti i pomaganju drugima u zajednici.

- Doista su puno sakupili, a sva ta pomoć, hrana i higijenske potrepštine stavit će se u pakete našim korisnicima s buzetskog i laniškog područja koje dijelimo uoči božićnih i novogodišnjih blagdana, izjavila je ravnateljica buzetskog Crvenog križa Lara Černeka te poručila: "Veliko bravo učiteljima na inicijativi i organiziranju akcije, veliko hvala dječici i roditeljima!" (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike