ZUCCAFEST

Izložba bundeva na umaškom trgu ŠAREN, VESEO I RAZIGRAN DAN VJEŠTICA

| Autor:  Sanja BOSNIĆ
Snimila Sanja Bosnić

Snimila Sanja Bosnić


Oblačan petak u gradu razvedrile su žuto narančaste boje. Uoči dana Svih svetih Trg 1. svibnja živnuo je okićen brojnim bundevama i tikvama različitih oblika i veličina. Kao u kakvoj lutkarskoj igri za ovu su prigodu bundeve promijenile svoj oblik i dobile novi identitet od riba, medvjedića, vještica, vražićaka, genijalaca, ježeve kućice, beatlesa, mački, lavova i drugih izmaštanih stvorova.

Autori su mališani i njihovi nadahnuti roditelja, a originalne uratke su zajedno stvarali i dekorirali u radionicama umaških dječjih vrtića hrvatskog Duga i talijanskog Girotondo. Šarena izložba ukrasnih bundevi privukla je pozornost brojnih posjetitelja i polaznika vrtića koji su s odgajateljicama prošetali do trga u posjet svojoj veseloj jesenskoj izložbi.

U blizini, na štandu Lionsa cluba iz Novigrada povodom Svjetskog dana dijabetesa,14. studenoga, volonteri su zainteresiranim građanima mjerili glukozu u krvi, dijelili edukativne letke i tjedne jelovnike za dijabetičare. Svi prikupljeni dobrovoljni prilozi namijenjeni su Dijabetičkoj udruzi Tar –Vabriga.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini