velika podrška

Izbor ravnatelja porečkog Instituta za poljoprivredu i turizam: dr. sc. Deanu Banu još jedan mandat

| Autor: Glas Istre
Dean Ban (snimila: Jelena PREKALJ)

Dean Ban (snimila: Jelena PREKALJ)


Upravno vijeće Instituta za poljoprivredu i turizam raspisalo je i u srijedu provelo Natječaj za izbor i imenovanje ravnatelja/ice Instituta za poljoprivredu i turizam na kojem je nakon prezentacije programa kandidata, za mandat ravnatelja Instituta od 2021 do 2025. godine, imenovalo dr. sc. Deana Bana.

Imajući u vidu jaku podršku koju je programu dalo Znanstveno vijeće Instituta za poljoprivredu i turizam, Upravno vijeće je potvrdilo reizbor dr. Bana na novi mandat od 4 godine, čime je potvrdilo čvrst pravac u kojem je Institut krenuo i kojim dalje nastavlja ići. Kvaliteta dosadašnjeg rada bila je presudna za izradu kvalitetnog programa dr. sc. Deana Bana što je znanstvena baza Instituta i prepoznala.

Kvaliteta znanstvenog rada u proteklom mandatu dr. sc. Deana Bana, apostrofirana je kao jasna vizija napretka Instituta. U svom novom četverogodišnjem programu dr. sc. Dean Ban nastavlja to njegovati, smatrajući da kvaliteta mora postati i ostati temeljna odrednica razvoja Instituta za poljoprivredu i turizam u budućnosti. Institut danas ima najviše zaposlenih djelatnika od svog osnutka, investirao je u znanstveno istraživačku opremu u zadnje četiri godine iznos viši od 10.000.000 kuna.

Nikada u povijesti Institut nije imao toliko međunarodnih i domaćih, znanstveno istraživačkih i stručnih projekata, a bitno je naglasiti i to da je tim znanstvenika predvođen dr.sc. Deanom Banom osigurao sredstva iz Europskog strukturnog i kohezijskog fonda namijenjena izgradnji nove zgrade Instituta za poljoprivredu i turizam u iznosu od više desetaka milijuna kuna. Sve navedeno potvrđuje da će jačanje prepoznatljivosti i pozicije Instituta na lokalnom regionalnom, nacionalnom i međunarodnom nivou nastaviti ići svojom uzlaznom putanjom u daljnjim poslovnim godinama.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini