RAZGOVOR: MILENA PERKOVIĆ, ČLANICA UPRAVE TVRTKE ARENA HOSPITALITY GROUP

Iza svake žene stoji puno uspješnih i vrijednih žena


"Žene su često pouzdanije, vrjednije i odanije, a suprotno možda uvriježenom mišljenju znaju se založiti jedna za drugu. To uostalom dokazuje i prestižna nagrada koju sam primila od Udruge poslovnih žena Krug za najbolju menadžericu Hrvatske i koju doista iskreno cijenim, jer je ovo priznanje prije mene primilo puno prekrasnih i vrijednih žena", kazala nam je Milena Perković, članica Uprave tvrtke Arena Hospitality Group s kojom smo popričali povodom dobivene nagrade.

U turističkim i hotelijerskim krugovima ovu iznimnu ženu doista ne treba predstavljati, a za one koji je ipak ne znaju dovoljno je reći kako je ona svojom upornošću, sposobnošću i znanjem na području upravljanja i razvoja nekadašnji pulski Arenaturist d.d., a danas Arena Hospitality Group dovela, kao dio upravljačkog i operativnog tima, do jednog od vodećih hotelskih poduzeća koje danas ima prepoznatljiv brend na domaćem i međunarodnom tržištu. Danas Arena Hospitality Group d.d. raspolaže s vrijednim gotovinskim kapitalom tražeći i dalje najpovoljnije investicijske i upravljačke prilike.

Više od tri desetljeća na čelu tvrtke

Govoreći o njezinom uspješnom poslovnom putu valja istaknuti da se Perković pridružila grupaciji još 1986. godine, a prvo radno mjesto bilo joj je direktorica Sektora Plana organizacije i ekonomike. U Rijeci je završila Fakultet ekonomije. Prvi posao bio joj je onaj pripravnika u Istarskoj banci da bi nakon toga deset godina provela u Zavodu za zapošljavanje. Tu je, kako nam priča, često dolazila u kontakt s ugostiteljskim sektorom koji je, kao uostalom i danas, imao problema s pronalaženjem kvalitetnih zaposlenika u potrebnom broju. Tako je dobila priliku prijeći u veliku turističku tvrtku - tadašnji Arenaturist.

- Iako sam kao mlađa mislila da na niti jednom poslu neću ostati više od deset godina, stvari su se nekako posložile i ja sam još uvijek tu, na poslu kojeg radim s istim žarom kao i prvoga dana. Postala sam dio ove tvrtke, ona mene. Prošla sam pretvorbu, tri kruga privatizacije, vlasnici su se mijenjali: od države, preko talijanskih vlasnika do sadašnje grupacije Park Plaza, a ja sam uspjela sve faze uspješno odraditi, veli nam Perković kazujući da tvrtka koju desetljećima uspješno vodi trenutno ima četiri turistička naselja, sedam hotela i osam kampova. (B. PETROVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I ONLINE IZDANJU


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum