NAJNOVIJEREDA MORA BITI

Iz rovinjske starogradske jezgre BIT ĆE UKLONJENI SVI "NEPRIPADAJUĆI" BANKOMATI

| Autor: Nina ORLOVIĆ RADIĆ
Ilustracija (M. MIJOŠEK)

U Ulici Carera i sporednim uličicama detektirano ih je čak pedeset, a njih 90 posto postavljeno je bez potrebne dokumentacije

"Najezdi" bankomata koji su u jednom trenutku doslovce preplavili starogradsku jezgru Grad Rovinj odlučio je stati na kraj. Banke, odnosno vlasnici privatnih kuća koji nemaju dozvolu za bankomat na fasadi morat će ih ukloniti.

- Budući da smo legalisti i da smo se kao i uvijek držali zakonske procedure, prošli mjesec napravili smo popis svih bankomata i utvrdili da u užem dijelu starogradske jezgre, i to u Ulici Carera i sporednim uličicama, ima pedeset bankomata, a njih 90 posto postavljeno je bez potrebne dokumentacije. Da bismo napravili nekakav red u središtu grada, napravili smo popis onih koji mogu, odnosno ne mogu ostati, kaže rovinjski gradonačelnik Marko Paliaga.

Vlasnici bankomata dužni su do 1. listopada postupiti po rješenju Grada i konzervatora.

- Svi vlasnici bankomata moraju se javiti Gradu i podnijeti zahtjev za lokaciju koju već koriste. Na osnovu rješenja koje su donijeli Grad i konzervatori, odlučit će se da li pojedini bankomat ostaje na trenutnoj lokaciji ili ne. Komunalni redari bit će zaduženi za kažnjavanje i uklanjanje bankomata čiji se vlasnici budu oglušili na odredbe iz odluke, odnosno ne budu sami uklonili sporne bankomate, naglasio je Paliaga.

Na pitanje da li očekuje mirno uklanjanje bankomata koji ne odgovaraju imidžu grada, Paliaga odgovara da je gotovo siguran u to.

- Takozvanim iznajmljivačima prostora želim poručiti da od Rovinja ne možemo raditi vašar. Ne možemo dozvoliti da zbog osobnog interesa svatko radi što hoće. Smatram da moramo postići konsenzus kako bi od turizma svi mogli živjeti, a jedan od glavnih preduvjeta za to je da grad držimo urednim, poručio je gradonačelnik Marko Paliaga.


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: new hospital − Building yard (1)
Pula: new hospital − Building yard (1)

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom
Webcams provided by webcams.travel add a webcam