NORMALIZACIJA

ISTRA PRVA KREĆE S POPUŠTANJEM MJERA. Kozlevac: "Nije korektno da čekamo nekoga tko još ima posla"

| Autor: Glas Istre
Dino Kozlevac (snimio D. ŠTIFANIĆ)

Dino Kozlevac (snimio D. ŠTIFANIĆ)


Istra bi mogla prva smanjiti mjere, zbog toga što uz Dubrovačko-neretvansku županiju ima najbolju epidemiološku situaciju.

Predsjednik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac najavio je da će idući tjedan početi komunikacija s Nacionalnim stožerom o tome da se krene s popuštanjem. Nije naveo točno što bi se prvo trebalo vratiti u normalu, ali će vjerojatno to biti teretane, odnosno sportska aktivnost.

"Prvo ćemo vratiti djaltnosti koje imaju utjecaj na kondiciju, život i rad. To prvo, a nakon toga stupnjevito i ostalo. Vrlo smo oprezni jer situacija u nekim zemljama u susjedstvu nije dobra i ide se u zaoštravanje. Ne bismo voljeli da smanjimo mjere pa da ih vrlo brzo moramo vraćati", rekao je Kozlevac za Novu TV.

Na pitanje ako će Nacionalni stožer pristati na različite mjere u različitim regijama, Kozlevac je rekao da će "naći zajednički jezik".

"Vjerujem da će se poštivati regionalna posebnost i rezultati. Nije korektno da čekamo nekoga tko još ima odraditi posla. Naši građani, koji su najzaslužniji za smanjenje broja slučajeva jer se pridržavaju mjera, zaslužuju da prvi dobiju i popuštanja", rekao je Kozlevac.

Naglasio je da Istra ima dobre brojke, već četvrti tjedan bilježi se pad broja novih slučajeva.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini