ODLIČNO!

Istra je trebala biti "zelena" još odavno. DONOSIMO STATISTIKU PO KOJOJ SMO MEĐU NAJBOLJIMA U EUROPI

| Autor: Glas Istre

Istra već sada ispunjava sve uvjete Europske unije da bude u potpunosti slobodna, zelena zona. Naime, u protekla dva tjedna, zaključno s nedjeljom 27. rujna, u Istri je zabilježeno samo 12 novih slučajeva koronavirusa.

U prosjeku, to je 5,7 slučajeva na 100.000 stanovnika, odnosno znatno manje od 25 na 100.000, što je uvjet da bi se bilo u zelenoj zoni.

Postotak pozitivnih u odnosu na testirane u Istri pritom je 0,3 posto, što je opet znatno manje od 3 posto, što je također uvjet da bi se bilo u zelenoj zoni.

U prvom tjednu u ovoj statistici (od 14. do 20. rujna) zabilježeno je sedam slučajeva, a u drugom tjednu (od 21. do 27. rujna) pet slučajeva. Broj testiranih u prvom tjednu bio je 2.046, a u drugom 1.859. Podsjetimo, ni danas u Istri nema novih slučajeva, tako da se odličan trend nastavlja.

Istra je tako među najboljima u Europi, s obzirom da primjerice Hrvatska ima 65 slučajeva na 100.000 u prošla dva tjedna, Slovenija oko 80, Francuska primjerice 229, a Srbija, koja je skroz popravila brojka, ima oko 15.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater