skromna, iskrena, a opet svoja

ISTRA IMA PRVU VATROGASKINJU - KETI VRABIČ IZ JVP UMAG: "Svjesna sam što me čeka, ali mogu se sa svime nositi!"

| Autor: Ružica KORACA
Keti Vrabič (Snimio Dejan Štifanić)

Keti Vrabič (Snimio Dejan Štifanić)


Trebao je to biti još jedan uobičajeni radni dan, ali na kraju je ispao poseban. Jer, takvi su, posebni, umaški vatrogasci i njihova nova članica. Da, članica, a ne član - Keti Vrabič iz Karojbe, prva vatrogaskinja u Istri.

Keti nije previše rječita, skromna je, iskrena, a opet svoja. Kad smo je pitali čega se najviše boji, jer mora biti nešto što su straši, iako je vatrogaskinja, odgovorila je: 

"Buba, joj kako se ja bojim buba"!

U Javnoj vatrogasnoj postrojbi Umag za novu djelatnicu imaju samo riječi hvale. Muška ekipa je 23-godišnju kolegicu odlično prihvatila, a mi smo se uputili u Umag da saznamo kako izgleda jedan dan s njom i njima. 

Već to što je Keti prva žena-vatrogasac u Istri je fascinantno, ali ono što oduševljava je zajedništvo, sinergija i duša ove postaje. 

"Ma znate kako je ona vrijedna. Mislim od takove je fameje, s fascinantnim radnim navikama. Mala je jako prava. Snašla se jako dobro. U svemu parira dečkima, nema razlike u ničemu", govori nam njezin šef, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Umag Bojan Štokovac. 

Prva intervencija 

Keti je već odradila i prvu intervenciju, nakon što je prethodno završila tromjesečnu obuku. Tom prvom intervencijom, a bilo je to gašenje šumskog požara, oduševila je i starije kolege.

Otkriva nam da joj je ljubav prema vatrogastvu prenio stric, umirovljeni vatrogasac. 

"Gledala sam ga kako se sprema za smjenu i dolazila posjetiti upravo u ovu postaju. Uvijek je u meni tinjala želja za ovim zanimanjem. Želja koja je i ostvarena. Presretna sam, kao i moja obitelj", govori nam Keti, koja je u Bujama završila srednju Strukovnu školu, a kući ima konje o kojima se brine i bavi se jahanjem. 

"Svjesna sam stresnih i teških situacija koje me očekuju u ovom poslu, ali znam da se mogu s njima nositi. Nastojat ćemo pomoći svima i svim snagama koliko god možemo", govori Keti. 

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater