REAKCIJA

Istarski župan Boris Miletić reagirao na izjave gradonačelnika Novog Sada: Pozivam ga da posjeti Istru pa će shvatiti zašto njegovi sugrađani ovdje ljetuju

| Autor: Glas Istre
Boris Miletić (Snimio Milivoj Mijošek)

Boris Miletić (Snimio Milivoj Mijošek)


Župan Istarske županije Boris Miletić reagirao je danas na izjavu gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, koji je rekao da "nikad neće razumjeti Srbe koji su danas na odmoru u Istri, Dalmaciji i na otocima".

- Pozivam gradonačelnika Novog Sada da i sam posjeti Istru pa će shvatiti ne samo zašto njegovi sugrađani ovdje ljetuju, već i zašto brojni Srbi Istru smatraju svojim domom, kao i brojni pripadnici drugih nacionalnih zajednica, rekao je Miletić.

- Istra je nadaleko poznata upravo po multikulturalnosti, multietničnosti i suživotu i tim više ovakvu retoriku doživljavamo kao potpuno neprihvatljivu. Svi ljudi dobre volje uvijek su bili i bit će u Istri dobrodošli, bez obzira od kud dolaze. Podsjetit ću da Istarska županija njeguje dugogodišnju prijateljsku suradnju s AP Vojvodinom te se redovito održavaju uzvratne manifestacije "Dani Istre u Vojvodini" i "Dani Vojvodine u Istri", zaključio je. 

Vučević je, podsjetimo, za TV Pink, televiziju s nacionalnom koncesijom koja je vrlo bliska predsjedniku Aleksandru Vučiću, povodom obljetnice Oluje izjavio da je njegov grad primio najveći broj izbjeglica tijekom 90-ih godina te da se zato u Novom Sadu organizira centralna manifestacija obilježavanja stradanja Srba tijekom Oluje. 

Vučević je rekao među ostalim da nikada neće razumjeti Srbe koji su danas na odmoru u Istri, Dalmaciji i na otocima, dodavši da nikog ne osuđuje.

"Neka ljetuju gdje god hoće, baš me briga, ali sigurno je gadno i prilično neugodno sutra biti Srbin u Dalmaciji ili negdje na odmoru na Jadranskom moru u Hrvatskoj. Sutra će oni slaviti i pričati da su pobijedili protjeravši Srbe. Jedino da ronite cijeli dan, da uzmete veliku bocu kisika, da idete pod more i da se pravite da se to ne događa i da su oko vas baš pristojni ljudi", rekao je Vučević za TV Pink.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater