SAZNAJEMO

Istarski Stožer vratio jednu MJERU ZAŠTITE OD KORONAVIRUSA

| Autor: Patricija SOFTIĆ

S obzirom na aktualnu epidemiološku situaciju s koronavirusom na pojedinim područjima RH i državama u okruženju, koja bi mogla nepovoljno utjecati na područje Istarske županije, Stožer civilne zaštite Istarske županije donio je odluku kojom se ponovo zabranjuju posjete domovima za starije i nemoćne na području Istarske županije, kao i izlasci njihovih korisnika izvan prostora pružatelja usluga smještaja u socijalnoj skrbi.

Ta je mjera donesena iz razloga što je na području Istarske županije zabilježen veliki broj dolazaka turista iz država Europske unije i država van EU, a pogotovo iz onih u kojima je epidemiološka situacija loša.

- Posljednjih dana svjedočimo o nekoliko "uvezenih" slučajeva zaraze virusom COVID-19 iz tih država koji su uspješno sanirani, te je ovakva odluka donijeta u cilju zaštite najranjivije skupine naših sugrađana od mogućeg oboljenja. Danas imamo i koordinacijski sastanak s predstavnicima trgovačkih centara na kojem ćemo dogovoriti koje mjere zaštite moraju ispoštovati, rekao je čelnik istarskog Stožera Dino Kozlevac.

Dodao je da su mjere zaštite jedine preventivne mjere koje će se sada provoditi da bi se u Istri zadržala situacija pod kontrolom.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of