INFORMATIČKI PROBLEMI

Istarski stožer objasnio kakav je to problem bio sa slanjem podataka u Zagreb. OBJASNILI SU I ONO ŠTO JE NAJVAŽNIJE - JESU LI NJIHOVE BROJKE TOČNE?

| Autor: Glas Istre

Iz Istre od prošlog četvrtka 9. srpnja do nedjelje 12. srpnja u Zagreb u Nacionalni stožer nisu putovali podaci o novozaraženima.

Potvrdio je to upravo i istarski Stožer.

"Dostava podataka testiranja na COVID-19 za područje Istarske županije u razdoblju od 9. srpnja do 12. srpnja 2020. godine u aplikaciju HZZO-a (CEZIH) onemogućena je iz razloga tehničko-informatičkih poteškoća unosa podataka, radi čega je u nekoliko navrata kontaktirana informatička podrška. Služba za mikrobiologiju unosi podatke u aplikaciju za unos testova na uzročnika bolesti COVID-19 (CEZIH) te kako je već prethodno izneseno, radi tehničko-informatičkih poteškoća unosa podataka u sustav koji je u više navrata bio blokiran, cjelokupni unos podataka izvršen je 13. srpnja 2020. godine. Istovremeno, Služba za epidemiologiju unosi istovrsne podatke u digitalnu platformu za praćenje COVID-a-19 i tijekom vikenda podaci su redovito ažurirani te su svi podaci o novooboljelima bili vidljivi iz te aplikacije. Kako Nacionalni stožer civilne zaštite Republike Hrvatske isključivo iz aplikacije CEZIH-a preuzima podatke koje svakodnevno objavljuje, njima u tom razdoblju nisu bili vidljivi podaci za osobe iz Istarske županije koje smo dnevno prijavljivali u priopćenjima. Otklanjanjem informatičkih poteškoća upisani su svi podaci u aplikaciju HZZO-a (CEZIH) za navedeno razdoblje", kažu iz Stožera i zaključuju:

"Stanje i broj COVID-19 pozitivnih osoba u Istarskoj županiji ostaje isti, sukladno svim dnevnim priopćenjima".

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of