DANAK IZ PRORAČUNA

Istarski saborski zastupnici koštaju 2,9 milijuna kuna, najviše od toga ide IDS-u

| Autor: Dubravko GRAKALIĆ
Silvano Hrelja, Marin Lerotić i Sanja Radolović

Silvano Hrelja, Marin Lerotić i Sanja Radolović


Istarski saborski zastupnici, njih osmero, ove će godine koštati državni proračun 2 milijuna i 888.840 kuna. Ta računica proizlazi iz odluke saborskog Odbora za Ustav i poslovnik, prema kojem stranka za svakog zastupnika izabranog na izborima dobiva 352.351 kunu u ovoj godini, dok za zastupnicu prima 387.367 kuna.

Tako će IDS za dva zastupnika i jednu zastupnicu - Marina Lerotića, Emila Dausa i Katarinu Nemet - uprihodovati milijun i 92.069 kuna, dok će SDP za Peđu Grbina i Sanju Radolović dobiti 739.718 kuna.

Po jednog zastupnika s prebivalištem u Istarskoj županiji imaju Hrvatska stranka umirovljenika, Silvana Hrelju te HDZ, Antona Klimana, pa će po svakome dobiti 352.351 kunu. Toliko pripada i nezavisnom zastupniku talijanske nacionalne manjine dr. Furiju Radinu.

Na nacionalnoj razini, najviše će sredstava iz proračuna primiti HDZ, 22,4 milijuna kuna za 46 zastupnika i 16 zastupnica, te SDP za 19 zastupnika i 15 zastupnica - 12,5 milijuna kuna.

SDP se u međuvremenu raspolovio u Hrvatskom saboru, ali sredstva idu stranci na čijoj su listi zastupnici, u konkretnom slučaju Kluba socijaldemokrata, izabrani.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater