broj djece je ograničen

Istarske Toplice organiziraju prvi Ljetni kamp za djecu: MALI KONTINENTALCI UŽIVAT ĆE U LJETNIM RADOSTIMA

Cijena boravka u ljetnom kampu, za jedno dijete i jednu smjenu od šest dana iznosi tisuću kuna te uključuje jedan topli obrok dnevno (ručak), voćnu marendu, užinu, vodu/sok, razne zabavne, kreativne, edukativne i sportske aktivnosti i radionice… * Općine Oprtalj i Motovun sufinanciraju program djeci sa svoga područja

| Autor: Gordana ČALIĆ ŠVERKO  
Arhiva G. I.

Arhiva G. I.


Lječilište Istarske Toplice ovoga ljeta želi djeci omogućiti provođenje slobodnog vremena na kreativan način, uz igre, razne zabavne, edukativne i sportske aktivnosti i to sve pod budnim okom stručnih voditelja. Po prvi puta organizira Ljetni kamp za djecu koji će se odvijati na sportskim terenima, vanjskom i unutarnjem bazenu, u dva termina od 27. lipnja do 2. srpnja i od 4. do 9. srpnja. Upisi traju do 30. svibnja.

Ljetni kamp namijenjen je djeci od 6 do 12 godina. Svaku grupu vodi jedan voditelj, stručna osoba s iskustvom u radu s djecom te jedan asistent. Dnevni program zamišljen je tako, kaže voditeljica prodaje i marketinga Lječilište Istarske Toplice Martina Marinac, da djeca dolaze do 8.30 sati. Slijedi užina, ručak, nakon njega, sportske, likovne, plesne, glazbene druge aktivnosti i radionice, a u 14 sati je užina. Svakog dana osigurano je dežurstvo od 6.45 do 8 sati te od 16 do 16.30 sati s time da roditelji moraju unaprijed javiti ukoliko dijete ostaje duže.

Broj djece u grupama i smjenama je ograničen. Prednost upisa imati će djeca s prebivalištem na području Grada Buzeta, Općine Oprtalji i Općine Motovun, a uzimat će se u obzir i to da se svakom zainteresiranom omogući boravak barem u jednoj smjeni kampa. S ove dvije općine potpisuje se sporazum za subvencioniranje boravka djece u Ljetnom kampu.

Cijena boravka u ljetnom kampu, za jedno dijete i jednu smjenu od šest dana iznosi tisuću kuna te uključuje jedan topli obrok dnevno (ručak), voćnu marendu, užinu, vodu/sok, razne zabavne, kreativne, edukativne i sportske aktivnosti i radionice, materijal za radionice, opremu i rekvizite za sportske aktivnosti te stručne voditelje.

Roditelji djece koja imaju prebivalište na području Općine Oprtalj ili Općine Motovun koje za svoju djecu sufinanciraju program, plaćaju 800 kuna po djetetu. Roditelji koji u istoj smjeni imaju dvoje i više djece: za drugo dijete u istoj smjeni plaćaju iznos 600 kuna, a za treće dijete u istoj smjeni plaćaju iznos od 530 kuna.

Za svu ostalu djecu cijena je 1.000 kuna po djetetu, odnosno 800 kuna za drugo dijete u istoj smjeni, te 600 kuna za treće dijete u istoj smjeni. U oprtaljskoj općini, kaže načelnik Leo Bazjak, zadovoljni su mogućnošću da djeca oprtaljskog područja provedu jedan tjedan u Ljetnom kampu.

- Na inicijativu Istarskih Toplica koje ove godine prvi puta organiziraju ovaj Ljetni kamp, odlučili smo se uključiti i sufinancirati ga jer je to jedan dobar način da se djecu animira da imaju dodatne sadržaje. Mi kao mala općina, s malim brojem djece, vidimo to i kao neku vrstu demografske mjere, naglasio je Bazjak.

- Lijepa je to inicijativa da djeca koja su u kontinentalnom dijelu Istre imaju mogućnost doživjeti malo ljetnog ugođaja. Kako su Istarske Toplice i prvi susjed rado smo prihvatili njihovu inicijativu i sufinancirat ćemo boravak svakog djeteta s po 200 kuna. Nadam se da će se javiti što više djece, uključili smo vrtićku djecu koja su navršila šest godina i školsku djecu, izjavio je motovunski načelnik Tomislav Pahović.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini