KROVNA ORGANIZACIJA OBJAVILA KALENDAR ZA 2018. GODINU

Ironman 70.3 ove se godine neće održati u Puli


Ako je suditi po objavljenom kalendaru na službenim stranicama organizacije sportskog spektakla Ironman za Europu, ta se manifestacija ove godine neće održati u Puli. Termin krajem rujna, koji je protekle tri godine bio rezerviran za Pulu, ove je godine, naime, dodijeljen jednom drugom istarskom gradu, u ovom slučaju slovenskom Kopru, gdje će se u terminu 23. rujna ta utrka održati pod nazivom "70.3 Slovenian Istria Koper".

Opao broj sportaša

Iako dosadašnji organizator Ironmana u Puli nije odgovorio na naš upit, neslužbeno smo dobili informaciju da mu je istekla licenca za organizaciju tog eventa te su je dobile druge osobe, koje su potom odlučile to natjecanje preseliti u Sloveniju. Na službenim stranicama pulskog Ironmana 70.3 tek je kratka obavijest: "Ironman 70.3 Pula je ukinut!" uz zahvalu svima "što su se utrkivali s njima u Puli" te da "cijene napore i podršku grada, volontera, sponzora i svih ostalih koji su uključeni u ovu utrku". Istovremeno upućuju na jedan od sljedećih događaja Ironmana" te navode talijansku Pescaru, austrijske gradove St. Pölten i Zell am See-Kaprun te, upravo u rujnu Sloveniju.

U jednom svom obrazloženju do kojeg smo došli, regionalni direktor Ironmana je, između ostalog, rekao da je to bila "teška odluka, ali da su tijekom proteklih godina vidjeli da je opao broj sportaša koji sudjeluju u Puli, a promatrajući trend i potencijalni financijski gubitak za 2018. godinu morali su istražiti nove mogućnosti". (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum