TANKI ŽIVCI ILI?

Igra nekolicine dječaka na ulici u buzetskom starom gradu u trenu je izmaknula kontroli. Navodno su skakali po autoprikolici, a onda se pojavio vlasnik… 

| Autor: Gordana ČALIĆ ŠVERKO
(Arhiva)

Bilo ih je pet, jedan se popeo na prikolicu, malo je jače lupio. Drugi ju je spustio na pod. Muškarac je izašao iz svog prostora, spazili su ga, viknuli da dolazi i razbježali se, a moj mali nije povjerovao. Mislio je da se šale. Muškarac je došao do njega, uhvatio ga za vrat i bacio na pod pri čemu je glavom udario o beton, ispričala nam je majka 14-godišnjaka. Policija utvrđuje okolnosti i eventualno postojanje kaznenog djela povrede djetetovih prava

Nakon dva mjeseca u karanteni nekoliko dječaka je ponedjeljak poslijepodne u Buzetu, konačno izašlo na ulicu, u igru. Među njima je bio i 14-godišnjak koji je prvi put od izbijanja epidemije izišao iz kuće. No, za njega je igra s vršnjacima završila pozivanjem policije i odlaskom na hitnu pomoć.

- Igrao se s vršnjacima na autoprikolici parkiranoj u jednom od starogradskih prolaza kada se pojavio vlasnik, zgrabio ga za vrat i bacio na tlo. Vjerojatno mu je zasmetalo što se djeca igraju na prikolici. Nisu je oštetili, ali da su napravili bilo kakvu štetu, mi bi je podmirili. Mogao im je reći da se maknu, a ne nasrnuti na njih. Vjerujte da cijelu noć od šoka nisam oka sklopila. Dobro što nisam ja, ali nije ni dijete, požalila se kroz suze majka ozlijeđenog dječaka.

- Bilo ih je pet, jedan se popeo na prikolicu, malo je jače lupio. Drugi ju je spustio na pod. Muškarac je izašao iz svog prostora, spazili su ga, viknuli da dolazi i razbježali se, a moj mali nije povjerovao. Mislio je da se šale. Muškarac je došao do njega, uhvatio ga za vrat i bacio na pod pri čemu je glavom udario o beton. Pritom je ogrebao i koljena, a muškarac je potrčao za ostalima. Jednog je dječaka isto uhvatio za vrat, a drugog za kosu pa udario njegovom glavom o zid, požalila nam se majka koja je nakon napada pozvala policiju i s dječakom otišla na hitnu.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini