STARTUP AKADEMIJA U POREČU

Ideje "Gastro škola" i "Pets and friends net" u finalu


U svakom gradu-domaćinu Startup akademije proglašavaju se najbolje ideje, koje ulaze u Grand Finale na kojem se odabiru pobjednici koji dobivaju vrijedne nagrade. Nagradni fond iznosi 20.000 kuna, a u cijelosti ga osigurava Istarska razvojna agencija povodom 20 godina postojanja

U okviru programa manifestacije Mjesec poduzetništva u Poreču u posljednjem tjednu listopada održana je poduzetnička akademija - Startup Akademija za mlade. Organizatori Startup akademije u Poreču bili su Start-Up udruga, Grad Poreč i Istarska razvojna agencija. 

Turizam, gastronomija i inovacije

Sudionici porečke akademije imali su ukupno osam razrađenih ideja, a najviše ih se odnosilo na područje turizma, gastronomije i inovacija.

Tako je u Poreču stručni žiri, sastavljen od zamjenika gradonačelnika Poreča Elija Štifanića, predstavnice Hrvatske banke za obnovu i razvoj Cinzie Zubin, predstavnika Zagrebačke banke i Kristiana Korunića iz Moneo savjetovanja, odabrao dvije najbolje poduzetničke ideje "Gastro tečaj/škola" i "Pets and friends net". Eleonora Gogić predstavila je svoju ideju gastro tečaja/škole za mlađe uzraste u smislu podizanja kvalitete znanja i vještina budućih kuhara i konobara, dok Elena Krelja Kurelović ima ideju stvaranja zajednice među vlasnicima kućnih ljubimaca i onima koji to žele postati.

Posebnost akademije je ta da polaznici tijekom tri dana dobiju mnoštvo relevantnih informacija za poduzetništvo - zastupljena su bila područja financija, marketinga, EU fondova, prodaje, društvenih mreža, razrade ideja, inovacija i novih tehnologija. Startup akademija je uvažila nove trendove učenja i stjecanja znanja pa je naglasak bio na interaktivnim radionicama i timskim vježbama sa što više praktičnih primjera. 

Borba za 20 tisuća kuna

Veliku podršku dali su i mentori, uspješni profesionalci iz različitih područja, koji svojim savjetima daju podršku onima koji imaju ideju.

Startup akademija namijenjena je studentima, poduzetnicima, profesionalcima, zaposlenima i nezaposlenim osobama te svim ostalim zainteresiranima za pokretanje ili uspješno vođenje postojećeg poslovanja. Sudjelovati mogu i osobe koje trenutno nemaju poslovnu ideju, ali su željni dodatne edukacije, pa je broj ukupnih prijava na Startup akademiju već premašio brojku od 150. Osim edukacije, održan je i natjecateljski dio koji nije bio obvezan, a u njemu su mogli sudjelovati svi oni koji su imali vlastitu ideju.

U svakom gradu-domaćinu Startup akademije proglašavaju se najbolje ideje, koje ulaze u Grand Finale na kojem se odabiru pobjednici koji dobivaju vrijedne nagrade (mentorstvo, početni kapital i opremu). Nagradni fond iznosi 20.000 kuna, a u cijelosti ga osigurava Istarska razvojna agencija povodom 20 godina postojanja.

Porečke ideje će tako, zajedno s ostalim najboljim poduzetničkim idejama, sudjelovati na Grand Finalu u Rovinju koje je na rasporedu 11. prosinca.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater