U središtu gradu

Hrvatske ceste otklonit će nedostatke: OŠTEĆENI ŠAHTOVI NA CESTI KROZ GRAD

| Autor: Anđelo DAGOSTIN

Kada će Hrvatske ceste sanirati oštećene šahtove na državnoj cesti koja prolazi kroz Pazin, pogotovo u Rašanovoj ulici u središtu grada, ali i na drugim lokacijama te državne ceste, pitali smo ovu tvrtku zaduženu za upravljanje, građenje i održavanje državnih cesta.

- Upoznati smo s navedenim problemom. U posljednje vrijeme došlo je do značajnijeg prometnog opterećenja na državnim cestama DC48 i DC64, osobito po pitanju prometa teretnih vozila, odgovara glasnogovornica Hrvatskih cesta Tamara Pajić. "Hrvatske ceste će u što kraćem roku preko ugovornog izvođača radova redovitog održavanja poduzeti mjere u cilju otklanjanja utvrđenih nedostataka. Ujedno, izvršit će se pregled svih poklopaca i revizijskih okana zajedno s predstavnicima Grada Pazina i predstavnicima upravljača, odnosno korisnicima čija infrastruktura se nalaze u trupu državne ceste", poručuju iz Hrvatskih cesta.

O stanju s neispravnim šahtovima prethodno smo razgovarali s gradskim komunalnim pročelnikom Elvisom Klimanom koji je već kontaktirao Hrvatske ceste da bi se dogovorili oko načina sanacije šahtova s obzirom da se pojedini šahtovi odnose na oborinsku kanalizaciju, dio na fekalnu kanalizaciju, a dio na telekomunikacijske šahtove. Za svaki je pojedini šaht često nadležna druga institucija pa je stoga potrebna zajednički pregled predstavnika Grada, upravljača, ali i korisnika čija se infrastruktura nalazi ispod državne ceste.

Do oštećenja šahtova i same ceste došlo je uslijed znatno povećanog prometa posljednjih mjeseci zato što kroz središte grada prometuje mnogo teretnih vozila angažiranih na izgradnji autoceste Pazin-tunel Učka, ali i južne gradske obilaznice Lindarski Križ-Rogovići. Tijekom jučerašnjeg obilaska pojedinih šahtova koji su bili u najlošijem stanju primijetili smo da su ih radnici Istarskih cesta "zakrpali", ali prava se sanacija tek čeka.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum